Iconic by Sara Parikka

Vieraskylpyhuoneet modernissa hirsitalossa

Kun Sara Parikka perheineen vihdoin, yli vuoden etsinnän jälkeen löysi täydellisen tontin Espoosta, pitkäaikainen haave oman talon suunnittelemisesta vihdoinkin toteutui. Moderni hirsitalo valmistui sopivasti juuri ennen viidennen perheenjäsenen saapumista maailmaan. Koko talossa on lämmin, mutta moderni tyyli mitä kaivattiin myös talon kahteen WC-tilaan, mutta sopivien kalusteiden löytäminen osoittautui aluksi hankalaksi. Onneksi INR:n valikoimasta löytyi uniikit kalusteet NCS-värissä, joista pieneen tilaan saatiin kehitettyä jotain erityistä.

Haussa kauniit kalusteet

Vaikka Saran arkipäivä kolmen lapsen äitina ja mediapersoonana on tavallisesti hektistä kuvausten, suositun podcastin äänitysten ja omien somekanavien päivityksen kanssa, niin intohimoisena sisustajana hän löysi toimivia ratkaisuja yhtenäisen sisustuksen ja tunnelman luomiseksi. Inspiraatiota löytyi sekä läheisten kodeista että Pinterestistä, Instagramista ja sisustuslehdistä. Kylpyhuonekalusteiden valinnassa Sara oli erityisen iloinen rohkeista valinnoista, kuten puuteriroosasta sävystä ja isoista peileistä.

Alunperin meidän piti ottaa kalusteet talofirman kautta, mutta emme löytäneet sieltä yhtään sopivaa mallia. Kauniiden kalusteiden löytäminen osoittautui yllättävän vaikeaksi. Laattojen suhteen muutin mieltä moneen otteeseen, kunnes löysin juuri sopivan yhdistelmän.

Halusin kylppäreihin palan luksusta. Pidimme huonekoon pienenä, mutta silti halusin, että sinne mahtuu kaikki tarvittavat toiminnot. Halusin kauniit kalusteet ja upeat peilit.

GRAND Solid 80 ja peili GROOM mustassa NCS-värissä (NCS S 9000-N). Lisävarusteluna Plus Valo, tunnelmallinen valaistus kaapin alla sekä laatikoissa. 

Mustan ja vaalean yhdistelmä on punainen lanka koko alakerran sisustuksessa, myös uudessa keittiössä.

Alakerran kylpyhuone

Tunnelma alakerran kylpyhuoneessa on linjassa muun sisustuksen kanssa, jossa tumman ja vaalean yhdistelmät luovat kauniita kontrasteja. Valinnaksi osui INR:n GRAND Solid 80 allaskaappi mustana, johon yhdistettiin samalla NSC-värillä maalattu mustaraaminen GROOM peili ja kuin piste i:n päällä mattamusta pesuallashana ja pohjaventtiili, jotka korostavat kokonaisuutta.

GRAND Solid allaskaappi

 

Mustat yksityiskohdat

Alakerran vessa on perheen päivittäisessä käytössä sekä vieraskäytössä. Mitään ihmeempiä toimintoja alakertaan emme kaipaa, joten halusimme keskittyä tunnelmaan.

Tykkään kovasti pikimustasta väristä ja suorakulmaisista linjoista. Mietin alkuun, että hana sekä peili ovat aika maskuliiniset, mutta sitten totesin sen sopivan juuri täydellisesti lattian ison marmorilaatan pariksi. Vessaan saa luotua myös kaksi eri tunnelmaa käyttämällä valoja. Kattovalon lisäksi kaapiston alareunasta löytyy valolista sekä itse kaapistoon syttyy valot, kun sen aukaisee. Aika huippu juttu!

Plus Valo

Paikka meikkiaarteille

Yläkerran kylpyhuone on tyttöjen paratiisi, missä voi meikkailla, laittaa hiuksia ja siellä säilytetään kaikki kauneusaarteet. Allaskaapista löytyy runsaasti säilytystilaa kauneustuotteille. Suurena plussana on laatikoiden Push Tipmatic avaustoiminto, jolloin laatikko avautuu kevyellä painauksella.

Allaskaappi VISKAN Solid 80 NCS-värissä Rose Dust ja kromiset DEEP-vetimet. Pyöreä peili LOOX 90, jossa tunnelmallinen LED-valaistus reunan takana.

 

Mattavalkoinen pesuallashana SLEEK ja yhteensopiva mattavalkoinen pop-up pohjaventtiili.

Tyttöjen paratiisi

Yläkerran kylpyhuone on arkena suuressa käytössä erityisesti talon naisväellä! Kylpyhuone on tyttöjen paratiisi, missä voi meikkailla, laittaa hiuksia ja siellä säilytetään kaikki kauneusaarteet. Iso valopeili LOOX oli siis aivan nappivalinta ja sitten innostuin vielä puuterinroosasta allaskalustosta. VISKAN Solid 80 allaskaappi on maalattu herkällä puuterinroosalla NCS-värillä NCS 1510-Y70R Rose Dust. Siihen sopii erinomaisesti mattavalkoinen SLEEK pesuallashana.

Ajattelin, että vessasta tulisi ihanan tyttömäinen ja juuri meille sopiva. Kontrastiksi halusin käyttää isoa betonilaattaa, joka teki lopputuloksesta täydellisen. Vessassa on myös aika iso ikkuna, joten luonnonvaloa on myös helppo hyödyntää meikatessa.

VISKAN Solid allaskaappi

Sara Parikan suositusta blogista saraparikka.com ja Instagramtililä @saraparikka löydät suositut reseptit, sisustusvinkkejä ja pääset seuraamaan Saran perhe-elämää.

Mitä neuvoja antaisit muille kylpyhuoneremonttiin?

Pyri toteuttamaan rohkeasti omat visiot ja unelmat. Mieti myös käytäntöä ja niitä toimintoja mitä tarvitset kylpyhuoneeseesi. Mikä auttaa sinua arjessa, entä mistä sinulle tulee hyvä fiilis? Jos joskus rakennetaan vielä, niin voisin melkein lähteä suunnittelemaan kylppäreitä tuotteet edellä.. 

 

INR:n tuotteet

Allaskaappi GRAND Solid 80, NCS Black Velvet
Peili GROOM 80, NCS Black Velvet
Pesuallashana STRICT, Musta
Allaskaappi VISKAN Solid 80, NCS Rose Dust
Pyöreä peili LOOX 90
Pesuallashana SLEEK, Mattavalkoinen


Lisää ideoita ja inspiraatiota

Kylpyhuonetrendit 2020

Bionica

Beigen, vehnän, valkoisen ja kermanvalkoisen neutraalit sävyt vaaleanvihreillä vivahteilla tai sinisen sävyillä luovat Bionican ilmeen, jossa valoisuus ja ilmavuus ovat pääosassa.

Lue lisää

Inspiraatio

Kylpyhuone

Inspiraatiota ja ideoita huoneeseen, jossa elämän tärkeimmät valmistelut tehdään. Kylpyhuone - kodin sydän.

Lue lisää

Designmallistot

Kylpyhuonekalusteet

Kylpyhuonekalusteet pohjoismaista muotoilua markkinoiden pisimmällä takuulla ja kestävimmällä TX Top Extreme™ -pintäkäsittelyllä.

Lue lisää