Epic. Kymmenen millimetrin lasi ja pivot-helat huokuvat ylellisyyttä.

Suihkulasin käsittely

Hyviä neuvoja lasiseinien käsittelyssä

Suosittelemme, että sinä näppäränä yksityishenkilönä, ammattilaisena tai rakennustyöntekijänä luet läpi neuvomme kuinka lasia tulisi käsitellä ja noudatat asennusohjeitamme, jotta voimme yhdessä ehkäistä tarpeettomia vahinkoja.

Mitä turvalasi tarkoittaa?

Suihkuseinissämme käytetään lämpökarkaistua turvalasia. Lasin leikkaamisen, mahdollisen rei’itämisen ja kulmien hiomisen jälkeen lasi saa lujuutensa prosessissa, jolloin lasi ensin lämmitetään ja sitten jäähdytetään nopeasti niin, että lasin pintaosaan jää puristusjännitys ja sisäosaan vetojännitys. Tällä tavoin karkaistu lasi kestää kuormitusta paljon paremmin kuin tavallinen lasi. Usein sanotaan, että karkaistu lasi on vähintään viisi kertaa vahvempaa kuin tavallinen ikkunalasi. Turvalasi ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi särkymätön, vaan se vähentää henkilövahinkoriskiä.

Reunat ovat lasin heikoin kohta

Reunat ja erityisesti kulmat ovat lasin heikoimpia kohtia. Kaikki suihkulasimme tilataan hiottuilla tai viistetyillä reunoilla ja ns tuetut kulmat lisääväät reunojen iskunkestävyyttä ja siten suihkulasin kokonaislujuutta. Jos asennuksen aikana sattuu onnettomuus ja lasin nurkka osuu kovaan laattalattiaan, voi kokemus olla, että suihkulasi olisi melkein "räjähtänyt" käsiin. Rikkoutuessaan karkaistu lasi hajoaa pienemmiksi muruiksi, joilla ei ole lasille tyypillistä leikkaavaa pintaa.

Suihkulasimme tarkastetaan säännöllisesti, niin että suihkulasin kovettamisen jälkeen lasi säretään ja sirukoko tarkistetaan, jotta ne vastaavat olemassa olevia standardeja.

Suojalasit ja käsineet suihkuseiniä asennettaessa

Vaikka lasinpalat ovat tylsiä verrattuna kovettumattomaan lasiin, voit vaurioitua pinnallisesti lasin särkyessä, jos et ole käyttänyt normaaleja turvatoimia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että suosittelemme asentajia käyttämään aina suojalaseja ja hanskoja sekä mielellään myös pitkähihaista paitaa ja pitkiä housuja asentaessaan suihkuseinää.

Varmista, että sinulla on pehmeä alusta

Aseta suihkulasit aina varovasti pehmeälle alustalle. Erityisen tärkeää on olla varovainen kylpyhuoneessa, jossa on kovat laatat sekä lattiassa että seinässä. Ota huomioon, että suihkulasi, jonka tiheys on 2,5 g / cm³ on suhteellisen raskas materiaali.  Esimerkiksi 8 mm:n lasilevy painaa 20 kg/m² mikä tekee lasin käsittelemisen äärimmäisen varoivaisesti haastavaksi. Suihkulasia ei saa koskaan työntää sivusuunnassa tai kaataa reunan yli siirtäessä lasia. Suihkulasin käsitteleminen helpottuu huomattavasti, kun se tehdään kahdestaan.

Pidä kulmasuojat päällä

Pakkauksen mukana tulevat kulmasuojat kannattaa jättää päälle mahdollisimman pitkäksi aikaa tai käyttää mattoa, puupalikoita tai vastaavaa pehmeää alustaa. Jos suihkumalli on varustettu tiivistelistoilla, laita ne paikoilleen jo ennen kuin suihkulasit nostetaan paikoilleen ja kiinnitetään. Noudata mukana toimitettuja asennusohjeita, niin näet vaiheet suosittelemassamme järjestyksessä.

Onnettomuuden sattuessa

Mikäli asennuksen yhteydessä sattuu onnettomuus ja lasi menee rikki, on tavoitteenamme mahdollisimman nopea käsittely uuden lasin saamiseksi. Arkistoimme aina erikoisratkaisujen piirrustukset.  Jos suihkulasin reunassa on lohkeama, on se yleensä hävitettävä halkeamisvaaran jälleenmyyjään, joka auttaa sinua asiassa.

Pienet naarmut tai muut vauriot

Naarmujen ilmaantuminen suihkulasiin voi johtua joko tuotteen valmistusvirheestä tai syntyä sen jälkeen, kun asiakas on vastaanottanut tuotteen, mikä on tällöin vahinko. Tietoja lasituotteiden valmistusvirheistä ja kuinka niitä sovelletaan, katso ”Laadunarviointia ja valitusten käsittelyä koskevat ohjeet”, Svensk Planglasförening, kesäkuu 2011.

Tarkastamme jokaisen yksittäisen suihkulasin perusteellisesti tuotantolaitoksessamme jokaisen asiakastilauksen yhteydessä, tarkastamme suihkulasin kun liimaamme ne profiileihin sekä ennen kuin suljemme laatikon ja asetamme pakkauksen toimitusta varten.

Rakennustyömaalla saattaa esimerkiksi loppusiivouksen yhteydessä tulla naarmuja lasiin. Näitä ei voida pitää lasituotteen virheinä, vaan ne ovat lisävaurioita, jolloin lasin valmistaja ei ole vastuussa tapahtuneesta vahingosta.

Varmista, että siivouksesta vastaavalla henkilöllä on oikeat tiedot ja lasille sopivat puhdistusaineet ilman hankausaineita tai muita vahvoja aineita, jotka sisältävät esimerkiksi fluorivety- tai fosforihappoja, koska niillä on lasia syövyttävä vaikutus.

Tutustu myös näihin

Takuu

Olemme suorittaneet erittäin laajoja laboratoriotestejä, jotta pystymme tarjoamaan täyden 15 vuoden takuun sekä suihkuratkaisuille että kylpyhuonekalusteille.

Katso lisää
Suihkuratkaisujemme lasivaihtoehdot.

Lasit

Suihkunlasin eri paksuus, opasiteetti ja sävy antaa sinulle luovia mahdollisuuksia suihkuratkaisun suunnittelussa.

Katso lisää
Viskan posliini pesuallas

Laatu

Tuotekehitysjohtaja Kristian Olsson kertoo, kuinka hän yhdessä tiiminsä kanssa ottaa huomioon toimivuuden ja laadun tuotteiden suunnittelussa.

Katso lisää