inr kalustestandardi

INR Kalustestandardi

NÄIN LUOTIIN UUDEN SUKUPOLVEN KYLPYHUONEKALUSTEET

Mitä kylpyhuonekalusteilta oikein voi odottaa? Kylpyhuoneen remontoijasta tai sisustajasta kysymys voi kuulostaa kummalliselta. Päällimmäinen ajatus on ehkä, että kalusteiden täytyy tietysti kestää, koska hankkeeseen menee niin paljon rahaa. Ota selvää, miten päädyimme laatimaan INR-kalustestandardin – oman kylpyhuonekalustestandardimme, jonka vaatimukset ylittävät alan nykystandardit roimasti.

Kylpyhuone – kodin kovimmassa rasituksessa oleva tila

INR:n laatuosastolla kylpyhuonetta ajatellaan kodin kovimmassa rasituksessa olevana tilana – osin siksi, että sitä käytetään paljon, ja osin siksi, että sen ilmankosteus on huimasti korkeampi kuin muiden huoneiden. Kalusteiden täytyy siis kestää huomattavasti enemmän kuin olohuoneen tv-tason tai edes keittiön kaapinovien.

Valitettavasti on ennemmin sääntö kuin poikkeus, että kylpyhuonekalusteet vaurioituvat jollain tapaa jo ennen takuuajan päättymistä – usein juuri kosteuden vuoksi. Kenties sinullekin on käynyt niin ja haet nyt kestävämpää ratkaisua. Tutustu ratkaisuihimme rauhassa, ennen kuin teet kylpyhuoneremontin vaatimia suuria päätöksiä.

Olet oikeassa paikassa.

TERVETULOA LABORATORIOOMME

Suihkuratkaisujen markkinajohtajana testaus ja dokumentointi eivät toki olleet meille uusia asioita. Juuri kalustepuolella tajusimme kuitenkin pystyvämme parempaankin.

Innovoijamme, tuotekehittäjämme ja laatuasiantuntijamme käyttivät vajaan vuoden perehtyen alan voimassa oleviin standardeihin, keskustellen puukalustealan edustajien kanssa ja valmistellen kylpyhuonekalusteille laajamittaisia testejä.

Olimme vakaasti päättäneet paneutua alan laatuongelmien syihin. Tavoitteemme oli tietysti toimittaa laatutasoltaan aivan uudenlaisia kylpyhuonekalusteita – seuraavan sukupolven kylpyhuonekalusteita.

INR TX Lack

Tässä näet etuosan uudesta kalusteesta, joka on käsitelty TX-lakalla. Kaluste on ollut upotettuna veteen useita päiviä ilman mitään vaikutusta.

Kosteudenkestävä-MDF-lastulevy-INR-kalustestandardi

Kosteustesti

Alhaalta: kosteudenkestävä MDF, tavallinen MDF, kosteudenkestävä lastulevy, tavallinen lastulevy

KYSYMYS: ONKO PUUTYYPILLÄ VÄLIÄ?

Tutkimme markkinoiden tavallisimpien kylpyhuonemerkkien käyttämiä (myös itse tuolloin käyttämiämme) puukomponentteja liottamalla niitä vedessä Malmössä sijaitsevassa INR Lab -laboratoriossamme. Mittasimme kosteustason tasaisin väliajoin ja totesimme, että kaikki komponentit turposivat riippumatta siitä, mitä niiden kosteudenkestävyydestä sanottiin. Päättelimme siis, että kosteudensietokyky ei riipu puumassasta vaan pintakäsittelystä. Näin päädyimme metsästämään täydellistä lakkaa ja suorittamaan uusia testejä.

Vastaus kysymykseen on siis kielteinen.

INR Kalustestandardi

Koska märkätilojen kalusteille ei ole olemassa virallista standardia, päätimme luoda oman standardimme. Sen vaatimukset ovat reilusti tiukemmat kuin esimerkiksi keittiökalusteita koskevat nykyvaatimukset.

Oheisista kaavioista saat yleiskatsauksen suorittamistamme kosteus- ja hankaus-/kulutustesteistä sekä siitä, miten eri etulevyt suoriutuivat testeistä.

Katso video uudesta standardista

Kalustestandardi_hankaustesti
Kalustestandardi_iskutesti

VOITTAJA: TX Top Extreme™ -KALUSTELAKKA

Kahdeksan kuukauden testien jälkeen löysimme lakan, joka päihitti kaikki muut. Sen kosteudenkestävyys oli vähintään kolme kertaa normaalia parempi. Itse asiassa saimme keskeyttää testit, koska emme havainneet puussa mitään vaikutusta siinä ajassa, joka vastasi vähintään 15 vuoden kulutusta kylpyhuoneessa.

Kutsumme uutta, sileäpintaista ja äärimmäisen kestävää kalustelakkaamme nimellä TX Top Extreme™. Kuten uusi, pidennetty takuummekin lupaa, se kestää sekä kosteutta että päivittäistä kulutusta vähintään 15 vuotta. Punaviiniroiskeet tai märän pyyhkeen kosketus laatikon etulevyyn eivät haittaa – nehän ovat kylpyhuoneessa aivan normaaleja.

Kaikki INR-kylpyhuonekalusteet ruiskupinnoitetaan kolmella TX Top Extreme™ -kalustelakkakerroksella, jolloin kosteus ei pääse tunkeutumaan pinnan läpi ja aiheuttamaan ongelmia.

Katso kylpyhuonekalusteet

Lisää ideoita ja inspiraatiota

Tietoa INR

Takuu

Erittäin kattavien laboratioriotestiemme tuloksena voimme tarjota sinulle 15 vuoden takuun sekä suihkutilaratkaisuille että kylpyhuonekalusteille.

Katso lisää

Sarjat

Kylpyhuonekalusteet

Kylpyhuonekalusteet pohjoismaista muotoilua kestävällä TX Top Extreme™ -pintäkäsittelyllä ja pitkällä takuulla.

Katso lisää