Pieni kylpyhuone: Neljä pohjaratkaisua samaan tilaan

Kysymysten tulva on loputon, kun pohdimme, miten sisustaa pieni kylpyhuone parhaalla mahdollisella tavalla – eikä ihmekään, sillä huomioitavaa on paljon sekä tilan, IP-luokituksen että kalusteiden kosteudenkeston suhteen. Jos kylpyhuoneesi on suurempi kuin esimerkissämme, onnittelut, sillä silloin kaikki on paljon helpompaa. Mutta totuus on, että jopa hyvin pieneen, vain kahden ja puolen tai kolmen neliön kylpyhuoneeseen mahtuu enemmän kuin luuletkaan. Kyse on tilan optimoinnista – ja älykkäiden sekä mukautumiskykyisten ratkaisujen valitsemisesta kosteisiin tiloihin.

Tässä artikkelissa lähdetään liikkeelle samasta 2,25 neliön kylpyhuoneesta, jonka suunnittelemme ja sisustamme neljällä eri tavalla ja eri tarpeisiin keskittyen. Jokaiseen ehdotukseen esittelemme sopivat tuotteet laajasta valikoimastamme. Muista, että kaikilla tässä rajoitetussa tilassa olevilla sähkölaitteilla on oltava vähintään IP-luokka 44. Tarkista kaikki valinnat pätevältä ammattilaiselta.

Esimerkkikylpyhuone

Esimerkkikylpyhuoneemme on 1500x1500mm kokoinen. Pesuallas sijaitsee wc-istuinta vastapäätä, ja huoneen takaseinustalla on kylpyamme. Ikkunoita ei ole. Oletetaan, että aloitamme aivan alusta ja muutamme kaiken, ottamatta huomioon työvoimakustannuksia tai viemärin, vesiputkien jne. mahdolliseen siirtämiseen kuluvaa aikaa.

Aloita kysymällä itseltäsi, millaiset tarpeesi ovat. Asutko yksin vai onko teitä useampia, jotka jakavat tilan? Asetatko etusijalle säilytystilan määrän vai onko mahdollisimman suuri suihkutila tärkeintä sinulle?

Esimerkki A

 

Pohjapiirros maksimaalista säilytystilaa varten

Tähän ratkaisuun olemme suunnitelleet 900x800 mm:n suihkunurkan, jossa on seinäprofiiliin integroitu säilytysratkaisu. Suihkunurkkauksessa on kaksin kerroin taitettavat ovet, mikä helpottaa sekä suihkuun pääsyä että ovien kääntämistä sivuun, kun sitä ei käytetä. Älykkään suihkuratkaisun ansiosta olemme voineet valita hieman leveämmän ja syvemmän allaskalusteen kuin todella pienissä kylpyhuoneissa yleensä näkee. Ja tilavan allaskalusteen yläpuolella on peilikaappi säädettävällä valaistuksella. Allaskalusteen viereen olemme piirtäneet kaksi pystysuoraa pyyhekuivainta, jotka vievät vähän tilaa. Halutessasi voit sijoittaa seinäkaapin wc-istuimen yläpuolelle.

Tämä kylpyhuone sopii täydellisesti yhden hengen taloudelle, mutta jos tilan jakaa useampi henkilö, ei se välttämättä toimi. Esimerkiksi meikkaaminen on vaikeaa, kun joku muu on suihkussa. Katso sen sijaan seuraavat ratkaisut.

Esimerkki B

 

Pohjapiirros suuremman suihkutilan saavuttamiseksi

Jos toivomuslistalla on mahdollisimman tilava suihkutila, allaskaluste voi olla hieman pienempi. Tähän suihkutilaan valitaan esimerkki A:n tavoin suihkunurkkaus taitto-ovilla, jotka voidaan taittaa kaksinkertaisesti ja kokonaan seinää vasten – tässä esimerkissä se vain sijoitetaan kylpyhuoneen vastakkaiseen kulmaan. Ratkaisun mitat ovat 900x1000mm, minkä ansiosta suihkutila on erittäin tilava. WC-istuin on siirretty lyhyemmälle seinälle, mikä antaa enemmän tilaa.

Tämä pohjaratkaisu toimii pariskunnan taloudessa paremmin kuin edellinen, mutta pienentämällä hieman suihkutilaa voivat allaskaluste ja peilikaappi – ja siten kokonaissäilytystila – kasvaa. Katso seuraava ehdotus.

Esimerkki C

 

Optimaalinen pohjapiirros

Tässä pohjapiirustuksessa näemme kalusteiden optimaalisen asettelun tälle kylpyhuoneelle. Tänne valitsimme erilaisen suihkunurkkauksen kuin aiemmin – edelleen kaksin kerroin taitettavalla ovella, mutta toisen oven vaihdoimme kiinteään lasiseinään, joka suojaa allaskalustetta ja peilikaappia roiskeilta. Myös suihkunurkkauksen mitat ovat muuttuneet hieman. Kiinteä seinä on nyt pidempi (1000 mm) ja taitto-ovi lyhyempi (700 mm). Tämä tarjoaa tilavan suihkutilan, kun taas kiinteän lasin vieressä oleva allaskaluste voi kasvaa sekä leveydeltään että syvyydeltään.

Vaihtoehto tälle ratkaisulle on valita suihkunurkkauksen mitat 800x900 mm. Silloin suihkutila on hieman pienempi, mutta allaskaluste voi toisaalta olla leveämpi.

Esimerkki D

 

Ylellisempi ratkaisu

Pohjapiirros on identtinen edellisen kanssa, mutta tuotevalikoima on laajempi. Suihkunurkkauksen, allaskalusteen sekä peilikaapin mitat ovat samat, kuin aiemmassa suunnitelmassa, mutta tässä käytämme tuotteita ylellisimmistä suihku- ja kalustesarjoistamme: Epic, Air Wood ja Circ. Valikoimastamme löydät ratkaisuja useissa hintaluokissa. Pienen kylpyhuoneen ei tarvitse tarkoittaa sitä, että sinun täytyy tyytyä yksinkertaisempiin tuotteisiin, kuin mitä todella haluat. Tämä on ratkaisu sinulle, joka et tee kompromisseja toimivuuden tai estetiikan suhteen.


Aiheeseen liittyvät sivut

Opas: Pienet kylpyhuoneet

Oikealla suunnittelulla ja älykkäillä ratkaisuilla myös pienimmistä kylpyhuoneista voi tulla sekä toimivia että houkuttelevia. Tässä ovat kymmenen parasta vinkkiämme.

Katso lisää

Kylpyhuoneen­suunnittelu

Kylpyhuoneremontin huolellinen suunnittelu takaa yleensä onnistuneen lopputuloksen ja ratkaisuja on monia. Täältä löydät oppaat, vinkit ja tarkistuslistat, joista uskomme sinun hyötyvän kylpyhuoneen suunnittelussa.

Katso lisää
Suihkuseinä Edge 20 Plus, Sway lasilla. Pyyhekuivan Line.

Opas: Näin valitset oikean suihkuseinän

Suihkuseinä syvennyksessä, suihkunurkka, suihkuseinä keskellä tilaa tai suihkukaappi? Autamme sinua valitsemaan oikean tuotteen.

Katso lisää