Kymmenen vinkkiä pienen kylpyhuoneen suunnitteluun ja sisustamineen

Oletko valmis optimoimaan pienen kylpyhuoneesi tilan ja muuttamaan sen käytännölliseksi ja tyylikkääksi keitaaksi? Oikealla suunnittelulla ja älykkäillä ratkaisuilla pienimmistäkin tiloista voi saada sekä toiminnallisia että houkuttelevia. Tässä ovat kymmenen parasta vinkkiämme pienten kylpyhuoneiden tilan maksimointiin, keskittyen suunnitteluun ja toiminnallisuuteen:

 

1. Älykkäät kylpyhuonekalusteet

Satsaa kylpyhuonekalusteisiin ja säilytyskaappeihin, jotka tarjoavat runsaasti säilytystilaa mutta kuitenkaan viemättä paljoa kylpyhuoneen pinta-alasta. Älä anna ulkokuoren hämätä sinua – jopa pieni allaskaluste voi tarjota runsaasti säilytystilaa. Valikoimastamme löydät allaskalusteet alkaen leveydeltä 40 cm – laatikoilla tai ovilla ja eri korkeuksilla ja syvyyksillä. Täydennä peilikaapilla ja säilytysratkaisuilla.

Pienimmät allaskalusteet

2. Keskity säilytysratkaisuihin

Pienissä kylpyhuoneissa erityisen tärkeää on kalusteiden toiminnot sekä tilavuus. Kaikkiin kalusteisiimme kuuluu vakiona kaksi käännettävissä olevaa lokerikkoa, jotka ovat mattamustaa alumiinia sekä tammiviilua. Lokerikkojen avulla pidät pienet esineet järjestyksessä. Peilikaapissa – pienen kylpyhuoneen parhaassa ystävässä – on useita älykkäitä ominaisuuksia, kuten magneettilista pinseteille ja kynsisaksille sekä pistorasia.

Peilikaappi

3. Strateginen valaistus

Käytä sekä suoraa että epäsuoraa valaistusta luodaksesi hyvin valaistun ja kutsuvan tilan. Tällöin myös huone tuntuu isommalta ja ilmavammalta. Tehokas valaistus yhdistettynä toimivaan säilytystilaan peiliovien takana on aina voittava konsepti. Monissa peileissämme ja peilikaapeissamme voit säätää sekä valon kirkkautta että lämpötilaa, juuri niin kuin haluat.

Kylpyhuonepeilit

4. Suihkuseinät pieniin kylpyhuoneisiin

Ajattele hieman laatikon ulkopuolelta, kun valitset suihkuseiniä pieneen kylpyhuoneeseesi. Ehkä on olemassa optimaalisempi ratkaisu kuin se, joka sinulla tuli ensin mieleen. Hyödynnä suihkuopastamme löytääksesi oikean ratkaisun sinun suihkutilaasi. Sinulla on myös mahdollisuus luoda räätälöity suihkuratkaisu, joka sopii täydellisesti kylpyhuoneeseesi – suunniteltu maksimoimaan sekä tyyliä että toiminnallisuutta.

Opas: Suihkuseinän valinta

5. Taitettavat suihkuovet

Pienissä kylpyhuoneissa on luonnollista, että kylpyamme saa väistyä suihkun tieltä – samalla sinulla on kaikki mahdollisuudet luoda suihkutila, joka on samaan aikaan esteettisesti miellyttävä sekä tilaa säästävä. Linc Flex -suihkuseinäsarjan käytännölliset taitto-ovet on optimoitu erityisesti pieneen kylpyhuoneeseen.

Linc Flex

6. Vaihtoehtoja suihkusyvennykseen

Suihkusyvennyksen luominen kylpyhuoneeseen voi tarjota uskomattomia mahdollisuuksia. Kun suihku on toisella puolella ja esimerkiksi wc-istuin toisella, jää pienellekin alueelle yllättävän paljon enemmän tilaa. Ja jos valitset taitto-oven Linc Flex -suihkuseinävalikoimastamme, tilan ei tarvitse olla leveämpi kuin 580 mm, jotta pääset sisään ja ulos ilman ongelmia.

Suihkusyvennysratkaisut

7. Hyödynnä korkeutta

Suihkuseinä, joka ulottuu lattiasta kattoon, rajaa pienen kylpyhuoneen ja luo avaruuden tunteen. Tutustu Edge-, Arc- ja Epic-suihkuseinäsarjojen malleihin, joiden nimessä on Plus. Korkeuserojen avulla voit luoda pieneen kylpyhuoneeseen syvyyttä ja dynamiikkaa.

Edge

8. Älä anna ikkunan olla esteenä

Asiakkaidemme kylpyhuoneissa on usein sama ongelma: ikkuna on tiellä pienessä kylpyhuoneessa. Linc Monument -suihkukulma voidaan asentaa käytännössä mille tahansa etäisyydelle kulmasta. Se on uskomattoman monipuolinen suihkuratkaisu, joka toimii useimmissa kylpyhuoneissa. Katso muutamia esimerkkejä linkistä.

Suihkunurkka ikkunan vieressä

9. Pystysuora pyyhekuivain

Jos lattia- tai seinätilaa on sivusuunnassa rajallisesti, hyödynnä korkeutta. Tyylikkäät, vertikaaliset pyyhekuivaimemme ovat siihen omiaan. Ne kuivaavat pyyhkeet jopa tehokkaammin kuin perinteinen kuivain ja on lisäksi energiatehokkaita.

Pyyhekuivaimet

10. Kätevät suihkusäilytysratkaisut

Pienessä kylpyhuoneessa säilytystilan optimointi on erityisen tärkeää. Loppujen lopuksi sampoopulloihin kompastelu suihkussa ei ole kivaa. Tutustu suihkutilaan suunniteltuihin säilytysratkaisuihimme ja optimoi tilankäyttö.

Suihkusäilytys


Aiheeseen liittyvät sivut

Pieni kylpyhuone

Lähdetään liikkeelle pienestä kolmen neliön kylpyhuoneesta, suunnittelemme ja sisustamme neljällä eri tavalla keskittymällä eri tarpeisiin.

Katso lisää

Kylpyhuonetrendit 2024

Voimakkaita sävyjä, yksiväristä ja neutraalia vai skandinaavista retroa? Näitä tulet näkemään kylpyhuoneessa tänä vuonna.

Katso lisää

Kylpyhuoneen­suunnittelu

Kylpyhuoneremontin huolellinen suunnittelu takaa yleensä onnistuneen lopputuloksen ja ratkaisuja on monia. Täältä löydät oppaat, vinkit ja tarkistuslistat, joista uskomme sinun hyötyvän kylpyhuoneen suunnittelussa.

Katso lisää

Tavallisia kysymyksiä ja vastauksia pienistä kylpyhuoneista 

Mitä on tärkeää muistaa, kun suunnittelee pientä kylpyhuonetta?

Ota kylpyhuoneen koko huomioon, kun suunnittelet pientä kylpyhuonetta.
Suunnittele ensin mihin wc, allaskaluste ja suihkuseinä tulee, niin pääset hyvin alkuun. Mieti, kuinka suihkun ovet avautuvat ja sulkeutuvat. Kuinka suuri tila tulee olemaan, kun sinun täytyy mennä suihkuun ja sieltä pois? Vertaa pienten kylpyhuoneiden pohjapiirroksia ja luo oma luonnos, johon piirrät eri tuotteita, jotka haluat mahtuvan kylpyhuoneeseesi.

Miten saada kaikki mahtumaan pieneen kylpyhuoneeseen?

Valitse sinulle kolme tärkeintä asiaa ja katso sitten mitä vaihtoehtoja sinulla on. Optimoi säilytystilaa valitsemalla allaskaluste ovella. Pieneen kylpyhuoneeseen sopii hyvin suihkuseinä, jonkaa voi taittaa sisään seinää vasten aina kun suihku ei ole käytössä.

Mitä värejä pieneen kylpyhuoneeseen

Mitä vaaleampia sävyjä valitset, sitä suuremmalta kylpyhuone tuntuu. Tummat sävyt sopivat myös, jos on paljon valoja ja peilejä.

Mistä löydän tuotteita pieneen kylpyhuoneeseen?

Löytyy monta tyylikästä ja käytännöllistä vaihtoehtoa pieneen kylpyhuoneeseen, jossa täytyy optimoida säilytystilaa. Sanotaan, että peilikaappi on pienen kylpyhuoneen paras ystävä ja mitä tulee pyyhekuivaimiin, niin kapea malli on paras vaihtoehto kylpyhuoneeseen, jossa on rajoitetusti pinta-alaa.