Pienet kylpyhuoneet

10 vinkkiä pienen kylpyhuoneen suunnitteluun ja sisustukseen

Pienen kylpyhuoneen sisustaminen vaatii hieman tavallista tarkempaa suunnittelua – varsinkin, jos tilassa halutaan rentoutua. Tässä 10 parasta vinkkiä kylpyhuoneen tilankäytön optimointiin juuri pieniin kylpyhuoneisiin tavallista näppärämpien kalusteiden ja suihkuratkaisujen avulla.

 

1. Valitse kapea mutta tilava kaluste

Älä annan ulkoasun hämmentää - jopa pieni allaskaluste voi yllättää tilavuudellaan. AIR, GRAND ja VISKAN kalustesarjoissamme löydät pienet allaskaapit alkaen 40 cm, jotka tarjoavat kuitenkin runsaasti säilytystilaa. Valitse myös peilikaappi ja saman sarjan säilytysratkaisu. 

Allaskaapit 40–60 cm

 

Vertaile kalustesarjoja

Kaikki INR:n kylpyhuonekalusteet valmistetaan Ruotsissa, ne on suunniteltu erityisesti kosteaan tilaan ja niillä on 15 vuoden takuu.

Vinkit pieneen kylpyhuoneeseen

7 yleistä pohjapiirrosta

Näin suunnittelet kauniin ja käytännöllisen kylpyhuoneen hyödyntäen pinta-alan maksimaalisesti. Katso seitsemän pienen kylpyhuoneen pohjapiirrokset ja hae inspiraatiota omaan projektiisi. 

Kylpyhuoneen pohjapiirrokset

 

 

2. Katsaus kalusteen sisään

Pienissä kylpyhuoneissa erityisen tärkeää on kalusteiden toiminnot sekä tilavuus. Kaikkiin kalusteisiimme kuuluu vakiona kaksi käännettävissä olevaa lokerikkoa, jotka ovat mattamustaa alumiinia sekä tammiviilua. Lokerikkojen avulla pidät pienet esineet järjestyksessä. Voit halutessa tilata niitä lisää kahden lokerikon paketeissa.  Peilikaappi - on pienen kylpyhuoneen paras ystävä – niissä löytyy useita älykkäitä ominaisuuksia, kuten magneettilista pinseteille ja kynsileikkurille sekä pistorasiat. Peilikaappeja on saatavana leveydellä 40 cm ja siitä ylöspäin.

Allaskaapit

Peilikaapit

Valaistuksen avulla saat kylpyhuoneen tuntumaan isommalta, ja jos huoneesta puuttuu myös ikkunat, on sopivalla valaistuksesta vielä suurempi vaikutus.

3. Valitse älykäs kylpyhuoneen peili

Hyvä kylpyhuoneen peili saa pienen kylpyhuoneen tuntumaan isommalta. Tulos on vieläkin parempi, kun yhdistetään säilytysratkaisu, peiliovet ja LED-valaistus. Useissa pelimalleissamme voit säätää sekä kirkkautta että valon lämpötilaa – tämä takaa parhaan meikkituloksen.

Peilit

Peilikaapit

Vinkit pieneen kylpyhuoneeseen

Pieni kylpyhuone haastavalla pohjaratkaisulla

Vaikka pienessä kylpyhuoneessa tilaa on rajallisesti, tulisi sinne saada mahtumaan kaikki kylpyhuoneelle välttämättömät tavarat. Tuloksena onkin sitten ahdas tila, jossa tuntuu kuin olisi jäänyt loukkuun. Sannalla oli aivan toisenlaiset aatteet.

Käy sisään

duschvägg för små badrum

4. Suihkuseinät pieneen kylpyhuoneeseen

Suihkuratkaisun valitsemiseen kannattaa käyttää aikaa, kun kyseessä on pieni kylpyhuone. Ehkä on olemassa vielä kätevämpi ratkaisu kuin se, mitä olit alun perin ajatellut. Hyödynnä suihkuseinäopastamme löytääksesi juuri sopivan suihkuratkaisun sinun kylpyhuoneeseesi.

Opas: Suihkuseinät

Räätälöidyt suihkuseinät

Suihkuseinät mittatilauksena

Olemme ylpeitä siitä, että voimme pohjoismaiden suihkuasiantuntijana pitkällä kokemuksella tarjota yksilöllisiä mittojen mukaan valmistettuja suihkuratkaisuja. Mitoitus kunkin mallin mittaväleissä kuuluu yleensä hintaan, ja useimpien valmistamiemme kiinteiden suorien suihkuseinien ja -kulmien yläreuna voidaan leikata viistoon.

Suihkuseinät mittatilaus

6. Luo suihkusyvennys 

Suihkusyvennyksen tekeminen kylpyhuoneeseen antaa paljon mahdollisuuksia. Toisella puolella voi olla esimerkiksi suihku ja toisella puolella wc, näin mahtuu enemmän yllättävän pienelle alueelle. Jos valitset sarjastamme kokoontaitettavan LINC Flex-suihkuoven voi aukon koko olla vain 580 mm leveä ja silti pääset sisään ja ulos ongelmitta!

Ratkaisut syvennykseen

7. Hyödynnä korkeutta

Lattiasta kattoon ulottuva suihkulasi rajaa suihkutilan ja luo pieneen kylpytilaan avaruuden tuntua. Tutustu EDGE-, ARC- ja EPIC-sarjojen malleihin, joiden nimessä on sana Plus. Korkeuserojen avulla voit luoda pieneen kylpyhuoneeseen syvyyttä ja dynamiikkaa. 

Suihkuseinät

Vinkit pieneen kylpyhuoneeseen

Näin sisustat kapean kylpyhuoneen

Katso, kuinka Aston käytti hyväkseen kätevät kylpyhuoneratkaisut ja sisusti kapeanmallisen kylpyhuoneensa tyylikkäillä kalusteilla ja lisävarusteilla.

Käy sisään

8. Älä anna ikkunan estää sinua

Asiakkaidemme kylpyhuoneissa on usein sama ongelma: ikkuna on tiellä pienessä kylpyhuoneessa. LINC Monument -suihkukulma voidaan asentaa käytännössä mille tahansa etäisyydelle kulmasta. Se on uskomattoman monipuolinen suihkuratkaisu, joka toimii useimmissa kylpyhuoneissa.

Suihku ikkunan lähellä

9. Pystysuora pyyhekuivain

Jos lattia- tai seinätilaa on sivusuunnassa rajallisesti, hyödynnä korkeutta. Tyylikkäät, vertikaaliset LINC- ja BOW-pyyhekuivaimemme ovat siihen omiaan. Ne kuivaavat pyyhkeet jopa tehokkaammin kuin perinteinen kuivain ja on lisäksi energiatehokkaita.

Pyyhekuivaimet

10. Kätevät suihkusäilytysratkaisut

Pienessä kylpyhuoneessa säilytystilan optimointi on erityisen tärkeää. Loppujen lopuksi sampoopulloihin kompastelu suihkussa ei ole kivaa. Tutustu suihkutilaan suunniteltuihin säilytysratkaisuihimme ja optimoi tilankäyttö.

Suihkusäilytys

Lisää ideoita ja inspiraatiota

Kampanjat

Suihkukampanja

Suihkunurkka ja säilytysratkaisu edulliseen pakettihintaan. Kampanja on voimassa 31.8.2023 asti jälleenmyyjiemme kautta. 

 

Katso lisää

Kampanjat

Kalustekampanja

Kalustekampanja VISKAN Grip 60 ja peilikaappi. Tarjous on voimassa 31.8.2023 asti jälleenmyyjiemme kautta. 

 

Katso lisää

Myymälät

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme INR jälleenmyyjän myymälään! 

Katso lisää

Pieni kylpyhuone on kompakti ratkaisu

Usein saatat haluta sekä silmää miellyttävän että toiminnallisen kylpyhuoneen, mutta kylpyhuoneen pieni tila tulee rajoitteeksi suunnitelmillesi. Tästä syystä pienen kylpyhuoneen suunnittelussa kannattaa turvautua laadukkaaseen ja pohjoismaiseen designiin. INR voi auttaa, jos sinulla on kodissasi pieni kylpyhuone ja tarvitset toimivia sekä tyylikkäitä ratkaisuja tilan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Parhaimmillaan vain 3 tai 4 neliömetriä riittävät pienen kylpyhuoneen toteuttamiseen. Lue lisää ja löydä ideoita pieneen tilaan täältä.

Pienen kylpyhuoneen suunnittelu

Pieneen tilaan mahtuvat mutta tilavat kalusteet ovat yksi pienen kylpyhuoneen tilaa säästävistä ratkaisuista. Kun säilytystilat on suunniteltu huolella voi jopa pieni kylpyhuone pitää sisällään yllättävän paljon säilytystilaa. Olivatpa kyseessä kylpyhuoneen laatikot ja peilikaapit tai koukut pyyhkeille, säilytystilaa optimoimalla jopa pieni kylppyhuone muuntautuu oikeaksi tilaihmeeksi. Pienen kylpyhuoneen tilaratkaisuihin soveltuvat myös syvennykset sekä saranalliset suihkuovet.

Tarjoamme INR:llä mahdollisuuden räätälöidä erilaiset suihkutilaratkaisut oman kylpyhuoneesi mittojen mukaan. Näin myös pieni kylpyhuone voidaan toteuttaa vähemmän tavanomaisten mittojen perusteella. Älä siis anna pienen tilan rajoittaa kylpyhuoneunelmiasi. Tutustu INR:n verkkosivuihin, joilta löydät inspiraatiota ja ideoita erilaisiin suihkutiloihin, mukaan lukien pieneen tilaan mahtuvan suihkutilan ratkaisuihin. Ideoita ja inspiraatiota löydät lisää täältä.

Tavallisia kysymyksiä ja vastauksia pienistä kylpyhuoneista 

Mitä on tärkeää muistaat, kun suunnittelee pientä kylpyhuonetta?

Ota kylpyhuoneen koko huomioon, kun suunnittelet pientä kylpyhuonetta.
Suunnittele ensin mihin wc, allaskaluste ja suihkuseinä tulee, niin pääset hyvin alkuun. Mieti miten suihkuseinän ovet avautuvat ja sulkeutuvat. Miten paljon tilaa jää kun menet suihkuun ja kun tulet pois suihkusta? Vertaile pienten kylpyhuoneiden pohjapiirustuksia ja tee sitten oma.

Miten saada kaikki mahtumaan pieneen kylpyhuoneeseen?

Valitse sinulle kolme tärkeintä asiaa ja katso sitten mitä vaihtoehtoja sinulla on. Optimoi säilytystilaa valitsemalla allaskaluste ovella. Pieneen kylpyhuoneeseen sopii hyvin suihkuseinä, jota voi taittaa sisään seinää vasten aina kun suihku ei ole käytössä.

Mitä värejä pieneen kylpyhuoneeseen?

Mitä vaaleampia sävyjä valitset sitä isommalta kylpyhuone tuntuu. Tummat sävyt käy myös jos on paljon valoja ja peilejä.

Mistä löydän tuotteita pieneen kylpyhuoneeseen?

Löytyy monta tyylikästä ja käytännöllistä vaihtoehtoa pieneen kylpyhuoneeseen, jossa täytyy optimoida säilytystilaa. Sanotaan, että peilikaappi on pienen kylpyhuoneen paras ytsävä ja mitä tulee pyyhekuivaimiin, niin kapea malli on paras vaihtoehto kylpyhuoneeseen, jossa on rajoitetusti pinta-alaa.