10 vinkkiä pienen kylpyhuoneen suunnitteluun ja sisustukseen

Pienen kylpyhuoneen sisustaminen vaatii hieman tavallista tarkempaa suunnittelua – varsinkin, jos tilassa halutaan rentoutua. Tässä 10 parasta vinkkiä kylpyhuoneen tilankäytön optimointiin juuri pieniin kylpyhuoneisiin tavallista näppärämpien kalusteiden ja suihkuratkaisujen avulla.

 

1. Valitse kapea mutta tilava kaluste

Älä annan ulkoasun hämmentää - jopa pieni allaskaluste voi yllättää tilavuudellaan. AIR, GRAND ja VISKAN kalustesarjoissamme löydät pienet allaskaapit alkaen 40 cm, jotka tarjoavat kuitenkin runsaasti säilytystilaa. Valitse myös peilikaappi ja saman sarjan säilytysratkaisu. 

Allaskaapit 40–60 cm


Kalustesarjat

Kaikki INR:n kylpyhuonekalusteet valmistetaan Ruotsissa, ne on suunniteltu erityisesti kosteaan tilaan ja niillä on 15 vuoden takuu.

P I E N E T  K Y L P Y H U O N E E T

7 yleistä pohjapiirrosta

Näin suunnittelet kauniin ja käytännöllisen kylpyhuoneen hyödyntäen pinta-alan maksimaalisesti. Katso seitsemän pienen kylpyhuoneen pohjapiirrokset ja hae inspiraatiota omaan projektiisi. 

Pohjapiirrokset

 

2. Katsaus kalusteen sisään

Pienissä kylpyhuoneissa erityisen tärkeää on kalusteiden toiminnot sekä tilavuus. Kaikkiin kalusteisiimme kuuluu vakiona kaksi käännettävissä olevaa lokerikkoa, jotka ovat mattamustaa alumiinia sekä tammiviilua. Lokerikkojen avulla pidät pienet esineet järjestyksessä. Peilikaappi - on pienen kylpyhuoneen paras ystävä – niissä löytyy useita älykkäitä ominaisuuksia, kuten magneettilista pinseteille ja kynsileikkurille sekä pistorasiat.

Pienet allaskaapit


Peilikaapit

Valaistuksen avulla saat kylpyhuoneen tuntumaan isommalta, ja jos huoneesta puuttuu myös ikkunat, on sopivalla valaistuksesta vielä suurempi vaikutus.

3. Valitse sopiva peili

Hyvä kylpyhuoneen peili saa pienenkin kylpyhuoneen tuntumaan isommalta. Tulos on vieläkin parempi, kun siihen yhdistetään säilytysratkaisu, peiliovet ja LED-valaistus. Voit säätää useiden peilien ja peilikaappien valon lämpötilaa ja kirkkautta haluamallasi tavalla. 

Peilit

Peilikaapit

P I E N E T  K Y L P Y H U O N E E T

Pieni kylpyhuone haastavalla pohjaratkaisulla

Vaikka pienessä kylpyhuoneessa tilaa on rajallisesti, tulisi sinne saada mahtumaan kaikki kylpyhuoneelle välttämättömät tavarat. Tuloksena onkin sitten ahdas tila, jossa tuntuu kuin olisi jäänyt loukkuun. Sannalla oli aivan toisenlaiset aatteet.

Käy sisään

duschvägg för små badrum

4. Suihkuseinän valinta pieniin kylpyhuoneisiin

Suihkuseinäratkaisun valitsemiseen kannattaa käyttää aikaa, kun kyseessä on pieni kylpyhuone. Ehkä on olemassa vielä kätevämpi ratkaisu kuin se, mitä olit alun perin ajatellut. Hyödynnä suihkuseinäopastamme löytääksesi juuri sopivan suihkuseinäratkaisun sinun kylpyhuoneeseesi.

Opas: Suihkuseinät


Räätälöidyt suihkuseinät

5. Suihku taitto-ovilla

Pienessä kylpyhuoneessa amme saa tehdä tilaa suihkulle, joka sekä miellyttää silmää että säästää tilaa. Valikoimastamme löytyy Linc Flex-suihkuseinämalli, joka on omiaa pieneen kylpyhuoneeseen taitettavien ovien ansiosta.

LINC Flex

6. Luo suihkusyvennys 

Suihkusyvennyksen tekeminen kylpyhuoneeseen antaa paljon mahdollisuuksia. Toisella puolella voi olla esimerkiksi suihku ja toisella puolella wc, näin mahtuu enemmän yllättävän pienelle alueelle. Jos valitset sarjastamme kokoontaitettavan Linc Flex-suihkuoven voi aukon koko olla vain 580 mm leveä ja silti pääset sisään ja ulos ongelmitta!

Ratkaisut syvennykseen

7. Hyödynnä korkeutta

Lattiasta kattoon ulottuva suihkulasi rajaa suihkutilan ja luo pieneen kylpytilaan avaruuden tuntua. Tutustu suihkuseinämalleihin, joiden nimessä on sana Plus. Korkeuserojen avulla voit luoda pieneen kylpyhuoneeseen syvyyttä ja dynamiikkaa. 

Suihkuseinät

P I E N E T  K Y L P Y H U O N E E T

Näin sisustat kapean kylpyhuoneen

Katso, kuinka Aston käytti hyväkseen kätevät kylpyhuoneratkaisut ja sisusti kapeanmallisen kylpyhuoneensa tyylikkäillä kalusteilla ja lisävarusteilla.

Käy sisään

8. Älä anna ikkunan estää sinua

Asiakkaidemme kylpyhuoneissa on usein sama ongelma: ikkuna on tiellä pienessä kylpyhuoneessa. Linc Monument -suihkukulma voidaan asentaa käytännössä mille tahansa etäisyydelle kulmasta. Se on uskomattoman monipuolinen suihkuratkaisu, joka toimii useimmissa kylpyhuoneissa.

Suihku ikkunan lähellä

9. Pystysuora pyyhekuivain

Jos lattia- tai seinätilaa on sivusuunnassa rajallisesti, hyödynnä korkeutta. Tyylikkäät, vertikaaliset pyyhekuivaimemme ovat siihen omiaan. Ne kuivaavat pyyhkeet jopa tehokkaammin kuin perinteinen kuivain ja on lisäksi energiatehokkaita.

Pyyhekuivaimet

10. Kätevät suihkusäilytysratkaisut

Pienessä kylpyhuoneessa säilytystilan optimointi on erityisen tärkeää. Loppujen lopuksi sampoopulloihin kompastelu suihkussa ei ole kivaa. Tutustu suihkutilaan suunniteltuihin säilytysratkaisuihimme ja optimoi tilankäyttö.

Suihkusäilytys


Aiheeseen liittyvät sivut

Kylpyhuoneinspiraatio

Tervetuloa kylpyhuoneinspiraation ja skandinaavisten kylpyhuonetrendien maailmaan. Täältä löydät inspiraatiota ja ideoita kylpyhuoneen suunnitteluun ja sisustamiseen tai ehkä haluat vain nauttia kauniista kylpyhuoneista. 

Katso lisää

Meidän kotona

Täällä otamme askeleen asiakkaidemme arkeen. Osallistu heidän tarinaansa ja anna itsesi inspiroitua heidän kokemuksistaan.

Katso lisää

Myymälät

Täältä löydät jälleenmyyjämme, jossa voit suunnitella kylpyhuonettasi ja tutustua INR-suihkuseiniin ja -kylpyhuonekalusteisiin.

Katso lisää

Tavallisia kysymyksiä ja vastauksia pienistä kylpyhuoneista 

Mitä on tärkeää muistaa, kun suunnittelee pientä kylpyhuonetta?

Ota kylpyhuoneen koko huomioon, kun suunnittelet pientä kylpyhuonetta.
Suunnittele ensin mihin wc, allaskaluste ja suihkuseinä tulee, niin pääset hyvin alkuun. Mieti, kuinka suihkun ovet avautuvat ja sulkeutuvat. Kuinka suuri tila tulee olemaan, kun sinun täytyy mennä suihkuun ja sieltä pois? Vertaa pienten kylpyhuoneiden pohjapiirroksia ja luo oma luonnos, johon piirrät eri tuotteita, jotka haluat mahtuvan kylpyhuoneeseesi.

Miten saada kaikki mahtumaan pieneen kylpyhuoneeseen?

Valitse sinulle kolme tärkeintä asiaa ja katso sitten mitä vaihtoehtoja sinulla on. Optimoi säilytystilaa valitsemalla allaskaluste ovella. Pieneen kylpyhuoneeseen sopii hyvin suihkuseinä, jonkaa voi taittaa sisään seinää vasten aina kun suihku ei ole käytössä.

Mitä värejä pieneen kylpyhuoneeseen

Mitä vaaleampia sävyjä valitset, sitä suuremmalta kylpyhuone tuntuu. Tummat sävyt sopivat myös, jos on paljon valoja ja peilejä.

Mistä löydän tuotteita pieneen kylpyhuoneeseen?

Löytyy monta tyylikästä ja käytännöllistä vaihtoehtoa pieneen kylpyhuoneeseen, jossa täytyy optimoida säilytystilaa. Sanotaan, että peilikaappi on pienen kylpyhuoneen paras ystävä ja mitä tulee pyyhekuivaimiin, niin kapea malli on paras vaihtoehto kylpyhuoneeseen, jossa on rajoitetusti pinta-alaa.