Nopea tarkistuslista kylpyhuoneremonttia varten

Kylpyhuoneen remontti on jännittävä projekti. Se on samalla innostava, mutta myös haastava, ja vaatii paljon valmistautumista. Hyvä suunnittelu vie onnistuneeseen lopputulokseen ja palkintona saat uuden upean kylpyhuoneen. Tässä muutamia vinkkejä, jotka vievät sinut lähemmäs päämäärääsi – unelmiesi kylpyhuonetta:

1. Inspiraatiovaihe

Aloita keräämällä eri lähteistä, niin paljon inspiraatiota kuin mahdollista. Tutustu INR:n Meidän kotona artikkeleihin, selaa sisustuslehtiä ja tutustu sosiaaliseen mediaan. Mikä tyyli sopii sinulle: retro, maalaisromanttinen vai minimalistinen? Luo moodboard Pinterestiin saadaksesi oikean tunnelman värien ja materiaalien avulla.

2. Suunnitteluvaihe

On aika aloittaa suunnittelu toden teolla. Ota esiin paperia ja kynä, ja piirrä huoneen pohjakuva sisältäen ovet ja ikkunat. Piirrä tila oikeassa mittakaavassa ja mieti, miten ovet ja ikkunat avautuvat. Onko tilassa jotain erityistä, mikä on otettava huomioon remonttia suunnitellessa? Missä on lattiakaivo? Onko sinulla ikkuna lähellä nurkkaa? Tai ehkä kalteva katto? Merkitse kaikki tämä luonnokseesi.

Voit kokeilla erilaisia sisustus- ja suihkuratkaisuja digitaalisilla työkaluilla. Ehkä räätälöity suihkuseinä on optimaalinen ratkaisu kylpyhuoneeseesi. Muista valita kalusteet, jotka kestävät pitkään – niin muotoilun, toiminnallisuuden kuin laadunkin osalta. Monilla jälleenmyyjillämme on 3D-piirustuspalvelu, ja heiltä saat suunnitteluapua.

3. Toteutusvaihe

Jos et ole vielä ehtinyt, niin nyt on aika käydä kylpyhuonemyymälässä ja tuoda ideasi esille. Hyödynnä myyjän asiantuntemusta ja pyydä konkreettisia vinkkejä. Ehkä he näkevät ratkaisuja, joita et ole itse ajatellut. Mieti tarkkaan ennen kuin päätät kalusteista ja materiaaleista. Jos sinulla ei vielä ole urakoitsijaa työhön, monet kylpyhuoneliikkeet tarjoavat palveluita tähän. Urakoitsijan valinta kannattaa tehdä huolellisesti. Palkkaa märkätiloihin erikoistuneet ammattilaiset, joilla on oikea pätevyys ja jotka voivat antaa todistuksen siitä, että työ on suoritettu oikein. On myös tärkeää tehdä kirjallinen sopimus urakoitsijan kanssa väärinkäsitysten välttämiseksi.

4. Valmistumisvaihe

Nyt näet valoa tunnelin päässä – uusi kylpyhuoneesi on pian valmis! Kun kylpyhuone on täysin valmis, on tärkeää, että saat urakoitsijalta todistuksen ammattitaitoisesti suoritetusta työstä. Tarvitset dokumentin, kun vahingon sattuessa haet korvausta vakuutusyhtiöltä sekä silloin, kun aiot myydä asunnon.


Aiheeseen liittyvät sivut

Kylpyhuoneen­suunnittelu

Kylpyhuoneremontin huolellinen suunnittelu takaa yleensä onnistuneen lopputuloksen ja ratkaisuja on monia. Täältä löydät oppaat, vinkit ja tarkistuslistat, joista uskomme sinun hyötyvän kylpyhuoneen suunnittelussa.

Katso lisää

Kylpyhuoneinspiraatio

Tervetuloa kylpyhuoneinspiraation ja skandinaavisten kylpyhuonetrendien maailmaan. Täältä löydät inspiraatiota ja ideoita kylpyhuoneen suunnitteluun ja sisustamiseen tai ehkä haluat vain nauttia kauniista kylpyhuoneista. 

Katso lisää

Kylpyhuonetrendit 2024

Voimakkaita sävyjä, yksiväristä ja neutraalia vai skandinaavista retroa? Näitä tulet näkemään kylpyhuoneessa tänä vuonna.

Katso lisää