Iconic by Villa Aurora

Meidän kotona

Stadilaispariskunta loi yhdistelmän mökkiä ja taloa meren rannalle

Vannoutuneet stadilaiset Eki ja Helena tekivät rohkean elämänmuutoksen ryhtyessään talonrakentajiksi Loviisan asuntomessuille rakentuvaan merelliseen asuinalueeseen. Unelma rauhallisemmasta ja seesteisemmästä ympäristöstä heräsi koronan aiheuttaman kotona olon- ja työskentelyn myötä. Tervetuloa tutustumaan Ekin ja Helenan merihenkiseen ekologiseen hirsitaloon, jonka ylelliset kylpyhuoneet tuovat luksusta arkeen.

Villa Aurora

Asukkaat: Eki, Helena ja espanjalainen rescue-koira Nano.

Inspiraatio: Pariskunnan yhteinen rakkaus mereen ja veneilyyn huokuu kodin valinnoista. Sisustukseen on otettu ideoita taiteesta, matkoista ja erityisesti ranskalaisesta kulttuurista.

Talo: Kuusamon hirsitalojen Ekologinen Hirsitalo.

Suunnittelija: Maria Pennanen ja Henna Räisänen, Onni Interiors

Instagram: @villaaurora023

Ekologisuus ja hiilijalanjälki sekä kestävä kehitys ovat tärkeitä arvoja Ekille ja Helenalle. Ekologisessa hirsitalossa on hyvä sisäilma ja akustiikka - ja tietenkin tunnelma, jonka vain puu voi tuoda.

- Haluamme elää luontoa, kulttuuria ja jälkipolvia kunnioittaen. Suunnittelimme talon siten, ettei siellä ole ylimääräisiä käytäviä tai turhia neliötä. Silti olohuone- ja keittiöyhdistelmä on suuri ja tuo viihtyisyyttä. Muovin sijasta rakentaessa on käytetty ekovillaa, paperia ja pellavaa, ja esimerkiksi katkaisijat ovat kierrätettyä merimuovia. Isot ikkunat tuovat meren ja luonnon osaksi asuintiloja, kertoo Helena. 

Hillittyä luksusta arkeen

Kaikkien tilojen suunnittelun lähtökohtana ja inspiraationa on ollut toiminnallisuus, meren läheisyys ja hillityn luksuksen tuominen jokapäiväiseen arkeen, kuvailee Villa Auroran suunnittelija Henna Räsänen. INR kalustetoimittajana valikoitui muiden kalustetoimittajien joukosta laadun, monipuolisen mallivalikoiman ja ajattomien, hyvin viimeistellyn näköisten designiensa vuoksi.

Allaskaappi Air Solid 160 E, pesuallashanat Steel Voyage High, Loox 110 peili, Arc 12 Original suihkunurkka, Line pyyhekuivaimet.

Yläkerran kylpyhuoneen sisustus on ylellinen, mutta yleisilmeeltään hillitty ja rauhallinen. Kylpyamme, josta on merinäköala, luo tilaan spa-tunnelmaa. Laatoituksen siniharmaaseen taittava sävy tekee tilasta etelään suuntautuvassa luonnonvalossa valoisan, mutta samalla viileän ja tilavan tuntuisen rentoutumistilan.

Suihkunurkka Arc 12 Original, kattosuihkusetti Steel Pleasure 2.

Line pyyhekuivaimet, Brushed Brass.

Ylellisyyttä harjatuilla metalleilla

Harjattu messinki hanoissa, suihkussa sekä muissa metallisissa yksityiskohdissa luo tehokkaan, mutta pehmeän kontrastin viileän sävyisiin seinälaattoihin, sekä tekee tilasta hillityn ylellisen.

- Oli helppoa, kun pystyimme hankkimaan samalta kalustetoimittajalta etsimämme erikoismetalliset hanat, suihkut ja pyyhekuivaimet samassa viimeistelyssä, kuten myös suihkunurkkauksen, kertoo Henna.

Unleashed

Kaunis messinkivedin 

Korkeat hanat ja pohjaventtiili Brushed Brass-viimeistelyssä.

Tuplasti tilaa

Allaskaappi kahdella altaalla, seinälaattoihin sävytetyllä erikoisvärillä sekä sisä- että liiketunnistinvaloilla lisää tilan käyttömukavuutta ja tuo tilaan arjen luksusta. Suuri pyöreä, led-taustavalollinen peili korostaa sen takana olevan erikoisseinän vaihtelevia laattakuviointeja ja tuo tilaan lisää visuaalista mielenkiintoa.

Air Solid allaskaapit

”Usein näkee tilavia, kahden henkilön kylpyhuoneita, joissa on vain yksi pesuallas. Kahden altaan laittaminen vierekkäin ei ole turhaa luksusta!”

Valitsimme AIR-allaskaapin, koska se on visuaalisesti “ilmava” jättäen lattiapinnan vapaaksi ja lisäten tilan tuntua. Lisäksi, AIR -kalusteiden monet käyttömukavuutta lisäävät ominaisuudet tuovat arjen iloksi pientä luksusta sekä edesauttavat spa-tunnelman luomista tilaan, kertoo suunnittelija Henna Räisänen.

Powder Room, joka jää mieleen

Alakerran WC on kooltaan pieni, mutta se on silti toimiva ja käytännöllinen. Tilasta haluttiin tehdä näyttävä “powder room”, joka jää mieleen. WC on tunnelmallinen tila, jossa on yhdistelty uutta ja vanhaa, ja meriteema näkyy valitussa tapetissa. Tilaan tuo ylellisyyttä pieni vintage-kristallikruunu sekä peili, tapetin hienostunut kiilto sekä messinkiset hana ja vetimet.

Steel Voyage hanat

Air Solid 60 allaskaluste, Steel Voyage High pesuallashana.

Harjatut metallit Unleashed-mallistosta. Brushed Brass.

Tuotteet ja materiaalit

Yläkerran kylpyhuone:

Air Solid 160 E NCS S 1002-Y50R
Loox 110 pyöreä peili
Steel Voyage High hanat, Brushed Brass
Steel Pleasure 2 kattosuihkusetti, Brushed Brass
Line pyyhekuivaimet, Brushed Brass
Box suihkuhylly, Matte White
Suihkunurkka Arc 12 Original, Brushed Bronze
Linjakaivot, Unidrain
Kylpyamme Bathlife Trygg 170, Bathlife of Sweden
Seinät: Keraaminen laatta, Mainstone Silver (kiiltävä), 60x60R, TAU Ceramica. Tehosteseinä: lasitettu seinäkaakeli, Masia Gris Claro (kiiltävä), 7,5x30, Equipe
Lattia: Keraaminen laatta, Re Solution R621 BL, 30x60R, Porcellanato matta, Ragno

Powder Room:

Air Solid 60 NCS S 1000-N
Steel Voyage High hana, Brushed Brass
Viskan Solid 30 korkea kaappi
Seinät: Maalit Putty Grey ja Linen Brown, A.S.Helsingö. Tapetti, Seafern (107/2010), Cole&Son.
Lattia: Keraaminen laatta, Rewind Corda, 21x18,2 cm, Ragno

Tutustu myös näihin

Kylpyhuoneinspiraatio

Tervetuloa kylpyhuoneinspiraation ja skandinaavisten kylpyhuonetrendien maailmaan. Täältä löydät inspiraatiota ja ideoita kylpyhuoneen suunnitteluun ja sisustamiseen tai ehkä haluat vain nauttia kauniista kylpyhuoneista. 

Katso lisää

Iconic by Villa Nordic Stories

Tässä Meidän kotona – artikkelissa pääset tutustumaan Pauliinan ja Jukan harmoniseen asuntomessukotiin, jonka kylpyhuoneet luovat asumistiloista funktionaalisen ja kauniin kokonaisuuden.

Katso lisää