Näin hoidat ja puhdistat suihkuseiniäsi

Suihkuseinät kannattaa puhdistaa säännöllisesti välttääksesi lian ja kalkin pinttymistä pintoihini. Tältä sivulta löydät viralliset hoito-ohjeet suihkuseinille, että myös oman puhdistusasiantuntijamme parhaisiin vinkkeihin kiiltävän puhtaaseen suihkulasiin. Klikkaa tästä nähdäksesi yhdistetyn näkymän kaikista hoito-ohjeistamme tulostettavassa muodossa.

Käytä suihkulastaa

Lasin pinnassa on suuri määrä mikroskooppisen pieniä huokosia, joihin voi kerääntyä ajan mittaan likaa, saippuajäämiä ja saostumia, erityisesti jos asut alueella, jossa veden kalkkipitoisuus on korkea. Lasia kannattaa siksi hoitaa säännöllisin väliajoin, jotta se säilyttää upean kirkkautensa. Tehokkain ja ympäristöystävällisin tapa pitää suihku puhtaana ja hyväkuntoisena on kuivata se aina käytön jälkeen kumilastalla tai pehmeällä liinalla. Näin vältyt turhilta kalkkisaostumilta. Ostettavissa jälleenmyyjiltämme

SuihkulastaRengöra duschlist

Vaihda tiivistelistat aika ajoin

Suihkuseinän tiivistelistat ovat kuluvia osia, jotka voivat likaantua ja värjäytyä muutaman vuoden käytön jälkeen. Vaihtamalla uudet tiivistelistat voit helposti päivittää suihkuseinäsi raikkaamman näköiseksi. Huoltosarjoistamme löytyy laahustiivisteet sekä magneettilistat ovien väliin, jotka voit tilata jälleenmyyjät

Huoltasarjat

 

Käytä oikeaa puhdistusainetta

Pinttyneen lian poistoon suositellaan siihen tarkoitettuja puhdistusaineita, joita on saatavilla päivittäistavarakaupoissa. Lue puhdistusaineen ohjeet ennen sen käyttöä varmistaaksesi, että aine sopii kyseiselle pinnalle. Huomioi, että hiovia aineita sisältävät sienet tai puhdistustahnat voivat naarmuttaa sekä lasia että metallia. Käsittele kuvioitua tai huurrettua lasia erityisen varovasti. Jos olet epävarma tuotteen sopivuudesta, kokeile sitä aina ensin pienelle alueelle.

Kotitalousetikka (max 12 %) on tehokas kalkkitahroja vastaan. Hiero, anna vaikuttaa, huuhtele puhtaalla vedellä ja kuivaa pehmeällä liinalla tai froteepyyhkeellä.

Hoito-ohjeet

 

SIIVOUSASIANTUNTIJAN VINKIT

Puhdista suihkulasi 3 vaiheessa

Kysyimme siivousasiantuntija Lotalta hänen parhaasta vinkit suihkuseinien puhdistamiseen ja näin hän vastasi.

Korostamme, että tämä ovat Lotan yksityiset siivousvinkit. Löydät viralliset hoito-ohjeemme ylhäältä tältä sivulta.

Vaihe 1. Sekoita 0,5 dl sitruunahappoa 1 litraan lämmintä vettä ja lisää muutama tippa astianpesuainetta.

 

Vaihe 2. Taputtele seos suihkulasiin pehmeällä liinalla. Varo, ettei seos pääse profiileihin ja muovi- tai alumiiniosiin, sillä ne voivat tällöin vaurioitua. Älä käytä suihkepulloa, sillä silloin on vaikeampi hallita, mihin seos päätyy.

 

Vaihe 3. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele sitten lasit.

 

Jos suihkulasit eivät vieläkään ole täysin puhtaita, ota sieni, jonka pinta on hieman kovempi (mutta ei liian karkea), esimerkiksi puhdistussieni. Kasta sieni seokseen ja kaada muutama ylimääräinen tippa astianpesuainetta suoraan sienelle ja vaahdota sienelle. Hiero sientä varovasti lasia vasten. Kun olet valmis, on erittäin tärkeää, että huuhtelet sekä lasin että kaikki ympäröivät yksityiskohdat ja materiaalit (esim. muovi, alumiini, laatat) huolellisesti. Muuten supersekoitus voi vaurioittaa niitä.

Suihkukaappien hoito-ohjeet

Valumarmorin sileällä ja huokosettomalla pinnalla on gel-coat-suojakerros. Niin kauan kuin tämä suojakerros säilyy ehjänä, materiaali pysyy kauniina ja hyväkuntoisena. Puhdista siksi pinta kostutetulla liinalla tai erittäin miedolla, nestemäisellä puhdistusaineella. Kiillon lisäämiseksi voit käyttää kiillotusainetta tai autovahaa, jossa ei ole hiovia aineita. Noudata tuotteen ohjeita. Kun toistat käsittelyn säännöllisesti, pinta pysyy monta vuotta uudenveroisena. 

Älä koskaan käytä happoja, ammoniakkia, voimakkaita puhdistusaineita, hiovia aineita, kloriittia tai kaustista soodaa altaan puhdistamiseen. Terävien esineiden käyttö altaassa voi vahingoittaa pintakerrosta.

Suihkukaapit


Aiheeseen liittyvät sivut

Suihkuratkaisujemme lasivaihtoehdot.

Suihkuseinälasimme

Kaikki suihkuseinämme ovat CE-merkitty ja lasit on valmistettu lämpökarkaistusta turvalasista turvallisuutesi vuoksi.

Katso lisää

Takuu

Olemme suorittaneet erittäin laajoja laboratoriotestejä, jotta pystymme tarjoamaan täyden 15 vuoden takuun sekä suihkuratkaisuille että kylpyhuonekalusteille.

Katso lisää
GRAND Walnot™.

Hoito-ohjeet

Täältä löydät hoito-ohjeemme kylpyhuonekalusteiden, suihkuseinien, pyyhekuivainten, hanojen ja suihkuhyllyjen ylläpitämiseeen.

Katso lisää