Kylpyhuonekalusteiden hoito-ohjeet

Näin pidät huolta kylpyhuonekalusteistasi

Tulostukseen sopiva versio hoito-ohjeistamme, klikkaa tästä.

Pesualtaan hoito-ohjeet

Posliini

Posliinipesualtaassa on kova, lasitettu ja kestävä pinta. Voit puhdistaa posliinin helpoimmin kevyesti kostutetulla liinalla ja miedolla puhdistusaineella. Älä käytä kovia hiovia aineita sisältäviä välineitä.

Vältä myös kaustista soodaa (natriumhydroksidi), koska se tuhoaa lasitetun pinnan. Posliiniin voi jäädä metalliesineiden kosketuksesta mustia viiruja. Viirut voi poistaa keraamisella pyyhekumilla.

Kivikomposiitti

Puhdista pesuallas kostealla valkoisella sienellä tai liinalla, jossa on mietoa pesuainetta, kuten saippuaa tai astianpesuainetta. Jos altaassa on pieniä naarmuja, voit käyttää valkoista Scotch-Brite-sientä. Hio pintaa pienin pyörivin liikkein. Syvempiä naarmuja voit hioa varovasti pois märkähiomapaperilla tai vihreällä Scotch-Britella.

Voit korjata pieniä pintavaurioita valkoisella korjaussarjalla (ota yhteyttä INR:iin). Jotta pinta pysyy alkuperäisen kaltaisena, käytä korjaussarjassa olevaa hiomapaperia. Pesuallasta ei saa altistaa yli 65-asteiselle vedelle, jotta altaaseen ei tule halkeamia. Älä altista pesuallasta hapoille, ammoniakille, kloriitille tai muille voimakkaasti syövyttäville aineille. Jos olet epävarma tuotteen sopivuudesta, kokeile sitä aina ensin pienelle alueelle.

Vesilukot

Suosittelemme säännöllistä vesilukkojen puhdistusta, jotta saat pois esim. saippuajäänteet ja hiukset, jotka voivat tukkia pesualtaan.

Älä käytä viemäripumppua tai viemärinpuhdistusainetta, koska ne voivat vahingoittaa pesuallasta.

LAKATUT PUUPINNAT

Puhdista ovet ja rungot pesualtaan tavoin kevyesti kostutetulla liinalla ja miedolla puhdistusaineella. Älä käytä huonekalujen kiillotusaineita, hiovia puhdistusaineita tai sieniä, ammoniakkia tai muita voimakkaita liuottimia.

Olemme huolellisesti maalanneet tai lakanneet kaikki kalusteemme useita kertoja ennen kokoamista, jotta kaikki saumat olisivat tiiviitä eikä vesi pääsisi vahingoittamaan kalusteita. Mutta kaikella on rajansa. Vesi ja tahrat tulee poistaa heti kuivalla liinalla.

Jos altistat puukalusteen päivittäin kosteudelle, siihen saattaa – vaikka se on valmistettu kosteutta kestävästä materiaalista ja pintakäsitelty useita kertoja – ajan mittaan tulla pieniä kolhuja, joista kosteus pääsee tunkeutumaan läpi, saa puun turpoamaan ja aiheuttaa lakkapintaan halkeamia. Mutta kun olet valppaana ja kuivaat kriittiset alueet, kuten ovet, puukalusteesi kestää pitkään hyvänä. 

Pöytätasot

CORIAN®

Corian®-pöytätaso vaatii myös huoltoa, mutta sen kauniina pitäminen on helppoa. Päivittäiseksi hoidoksi riittää, että pyyhit Corian®-pinnan kostealla liinalla ja vedellä. Suurin osa tahroista ja rasvasta lähtee pois vedellä ja astianpesuaineella. Koko pinta on puhdistettava perusteellisesti aika ajoin, jotta kiilto säilyy tasaisena. Corian®-pinta voidaan korjata, jos se vaurioituu mekaanisesti.

DEKTON® SIRIUS

Dekton-pöytätasot vaativat vain vähän hoitoa. Suosittelemme, että puhdistat ne säännöllisesti pehmeällä sienellä, mäntysuovalla ja lämpimällä vedellä. Voit käyttää useimpia pH-neutraaleja puhdistusaineita. Vaikeiden tahrojen poistaminen sujuu parhaiten niin, että peset pinnan puhdistusaineella hangaten sitä samalla hieman enemmän ja huuhtelemalla pinnan sitten lämpimällä vedellä.

DEKTON® TUNDRA

Dekton-pöytätasot vaativat vain vähän hoitoa. Suosittelemme, että puhdistat ne säännöllisesti pehmeällä sienellä, mäntysuovalla ja lämpimällä vedellä. Voit käyttää useimpia pH-neutraaleja puhdistusaineita. Vaikeiden tahrojen poistaminen sujuu parhaiten niin, että peset pinnan puhdistusaineella hangaten sitä samalla hieman enemmän ja huuhtelemalla pinnan sitten lämpimällä vedellä.

Peilit ja peilikaapit

Käytä peileille ja lasipinnoille lasinpuhdistusainetta sekä puhdistusliinaa. Alumiinipintojen puhdistukseen suosittelemme hieman kosteaa liinaa ja mietoa astianpesuaineseosta (1/8). Kromatut pinnat puhdistat hieman kostealla liinalla.

Lisää ideoita ja inspiraatiota

Myymälät

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme INR jälleenmyyjän myymälään! 

Lue lisää

Tietoa INR

Takuu

Erittäin kattavien laboratioriotestiemme tuloksena voimme tarjota sinulle 15 vuoden takuun sekä suihkutilaratkaisuille että kylpyhuonekalusteille.

Lue lisää

Palvelu

Hoito-ohjeet

Lue, miten huolehdit INR-kylpyhuonekalustuksestasi mahdollisimman hyvin.

Lue lisää