Näin Per loihti käyttämättömänä olevasta ullakkovarastosta unelmiensa kylpyhuoneen

Per ja hänen teini-ikäinen tyttärensä Line asuvat viehättävässä 1800-luvun talossa Tanskan toiseksi suurimmassa kaupungissa Århusissa. Per työskentelee arkisin lääkärinä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin hän keskittyy sisustussuunnitteluun. Parin vuoden ajan hän on käyttänyt kaiken vapaa-aikansa vanhan asunnon muuttamiseen moderniksi kodiksi itselleen ja tyttärelleen. Pääsemme vierailemaan Perin ylelliseeen kylpyhuoneeseen, joka on rakennettu ullakolle talon ylimpään kerrokseen, aivan kaltevien kattojen alle.

Perillä on aina ollut vahva kiinnostus sisustussuunnitteluun ja hänen näkemyksensä kodin tyylistä on alusta asti ollut skandinaavinen, johon hän on yhdistänyt talon julkisivuun sopivia aikakauden elementtejä. Ehdotusten läpivienti vaati aluksi useita lupakäsittelyjä kaupunkisuunnitteluvirastossa. Hanke oli vaativa ja alkuperäiseen suunnitelmaan jouduttiin tekemään muutoksia, mutta vihdoin huoneisto valmistui ja nyt Per ja Line voivat nauttia kauniista kodistaan.

Ylimpään kerrokseen, kaltevan katon alle, remontoitiin entisen ullakkovaraston tilalle suuri kylpylähenkinen kylpyhuone. Täällä on helppo täydentää energiavarastoja hektisen arjen keskellä ja nauttia omasta ajasta ihaillen koko vanhan kaupungin siluettia.

Huoneen vaaleaan pohjaväriin sopii kauniisti kalkkikiveä muistuttava graniittikeraaminen laatta vaaleanharmaassa sävyssä. Per valitsi väreihin sopivan harjatun ruostumattoman metallin sävyn hanoihin, pyyhekuivaimiin sekä suihkuseinän heloihin. Allaskaluste on tumma puuta, joka tuo lämpöä ja luonnetta. Kaiken kaikkiaan materiaalit, viimeistelyt ja värit muodostavat täydellisien harmonian täysin Perin vision mukaisesti.

Mittatilaustyönä tehty sisustus

- Minulla on pitkään ollut toiveissa luoda oma kylpyhuonekalusteeni ja juuri sen takia ihastuin INR:n AIR Wood-sarjaan. Pystyin luomaan juuri sopivan pituisen kalusteen yhdistelemällä erikokoisia osia. Mikä parasta, pystyin itse muokkaamaan kokonaisuuden INR:n digitaalisessa Kalusteverstaassa ja luoda juuri tarpeisiini sopivan allaskalustekokonaisuuden, johon lisäsin näyttävän hanan, peilin ja lisävarusteet.

Luo oma kaluste

Olen saanut paljon kiitosta tyttäreltäni suihkuhyllystä. Siihen mahtuu tasan 27 shampoopulloa.

Koska talossa oli teini-ikäinen tytär, oli valintoja mietittävä tarkasti:
- Luulin, että kylpyamme olisi Linelle kylpyhuoneen tärkein elementti, mutta hän pitääkin enemmän suihkusta, kuten minäkin. Tuntuu niin ylelliseltä avata suuri lasiovi, astua suihkuun sisään ja nauttia lämpimästä suihkusta. Kaakeloitu suihkuhylly integroidulla valaistuksella on yksityiskohta, johon olen myös erittäin tyytyväinen. Siihen mahtuu itse asiassa vähintään 27 shampoopulloa. Tyttäreni on yhtä onnellinen kuin minä!

Viistoon kattoon sovitettu räätälöity suihkuseinä

Per halusi muuttaa kaltevan katon alla olevan, täysin käyttämättömän tilan suihkuksi. Hän halusi räätälöidä kylpyhuoneeseen mittatilauksena tehdyt suihkuseinät ilman profiileja ja häiritseviä elementtejä. INR:n ARC Original-suihkusarjasta hän löysi etsimänsä: minimalistisen ratkaisun, joka leikattiin kaltevan katon mukaisesti. Helojen viimeistely on sama kuin hanoissa, Brushed Stainless. Sisäänrakennettu sekoittaja tulee Primyltä.

ARC Original


Räätälöidyt suihkuseinät

Yhteensopivat värit metalleissa kauttaaltaan

Jos olet Perin tapaan kyllästynyt kromiin, Unleashed-mallistosta löytyy upeita vaihtoehtoja. Eksklusiivisesta Unleashed valikoimasta löydät täysin yhteensopivat harjatut metallit kylpyhuoneen näyttävimpiin tuotteisiin: suihkuseinien heloihin, kattosuihkuun, pyyhekuivaimiin ja pesuallashanoihin. Valitse kolmesta viimeistelystä: Brushed Stainless, Brushed Bronze ja Brushed Brass. Tässä näemme ajattoman Brushed Stainless-viimeistelyn, jonka Per valitsi kylpyhuoneeseensa.

Unleashed

Pyyhekuivain valaistuksella

Suihkun ja allaskalusteen väliseen tilaan Per päätti sijoittaa kaksi pystysuoraa pyyhekuivainta, jotta lämmin pyyhe olisi aina käden ulottuvilla. Pyyhekuivain on nimeltään LINE, ja se tulee INR:ltä, tässä sävyssä Brushed Stainless.

- On vähän hassua, että pyyhekuivaajalla ja tyttärelläni on sama nimi, mutta se ei varsinaisesti vaikuttanut valintaani. Pidän kuivaimen designista sekä toiminnoista ja etenkin tuo sinertävä valo kuvaimen yläosassa, mikä tunnelma vau!

Pyyhekuivaimet

Materiaalit ja sisustus

Laatta BRICMATE Z66 Norrvange Light Grey 60X60 cm / Suihkuseinä ARC Original INR / Allaskaluste AIR Wood Unlimited  INR / Pesuallashana STEEL VOYAGE High INR / Suihkuhana Primy / Peili LOOK 110 INR / Pyyhekuivain LINE INR

Tutustu myös näihin

Air Wood Unlimited, peili Loox 110.

Air Unlimited

Luo oma allaskalusteesi valitsemalla mittatilaustaso sekä yksiköitä leveyksissä 40, 60 ja 80 aina 240 cm asti. Myös syvennykseen.

Katso lisää

Suihkuseinä mittatilaus

Valitse suihkuseinä, ja räätälöimme sen sinua varten. Useimmat suihkuseinämme on saatavana mittatilauksena.

Katso lisää
Allaskaluste Grip 140 Dark Oak.

INR

Ruotsissa valmistetut suihkutilaratkaisut ja kylpyhuonekalusteet skandinaavisella muotoilulla luovat edellytykset helpompaan arkeen korkean laadun ja pitkäikäisyyden ansiosta.

Katso lisää