Haaveena talo, joka tuntuisi kuin olisi lomalla

Lohjan asuntomessuille kohonneessa modernissa hirsitalossa yhdistyy aktiivisen perheen yhteiset intohimot; purjehdus, alppihiihto ja Suomen kaunis luonto. Haaveena oli rakentaa talo, jossa tuntuisi kuin olisi lomalla!

Tässä Meidän kotona – artikkelissa pääset tutustumaan Pauliinan ja Jukan harmoniseen kotiin, jonka kylpyhuoneet luovat asumistiloista funktionaalisen ja kauniin kokonaisuuden.

Luonnon läheisyys

Vuosien etsinnän jälkeen sopiva tontti löytyi sattumalta Lohjan asuntomessualueelta, jonne arkkitehti Virve Rosberg suunnitteli perheen toiveita vastaavan talon.

- Valitsemamme elementit ja pintamateriaalit muistuttavat meitä luonnosta ja rakkaista maailmankolkista. Puu, kivi, vesi elementteinä rauhoittavat ja täydentävät toisiaan luoden kauniin harmonian sisustukseen. Messutaloprojektissa on ollut mielenkiintoista olla mukana. Me rakennamme ensisijaisesti itsellemme omaa kotia, mikä on ollut antoisaa!

 

Talon sisustussuunnittelussa on alusta asti ollut mukana lahjakas Johanna Hernesniemi. Halusimme, että talosta huokuu harmonia, ja että tunnelma soljuu tilasta toiseen saumattomasti. Ajattomat, vuosia kestävät luonnonmateriaalit, kuten pellava, tammi ja kivi sekä äitini suunnittelemat ja kutomat rohdinpellavatekstiilit lapsuudestani tulevat luonnollisesti mukaan uuteen kotiin. Samoin jo melkein kaksikymmentä vuotta sitten teetetyt, ajattoman kauniit tammikalusteet. 

Esteetön kulkuyhteys huoneiden välillä

Kylpyhuoneiden suunnittelun lähtökohta oli ehdottomasti sijoittelu. Kerroimme arkkitehdille toiveemme, että makuuhuoneiden yhteyteen tulisi erittäin funktionaaliset kylpytilat, joiden välittömään yhteyteen halusimme vaatehuollon. Meidän talossamme ei ole vaatekaappeja makuuhuoneissa, eikä meillä ole tuhlattu neliöitä kodinhoitohuoneeseen. 

 

– Piirsin itse skissejä kylpyhuoneiden toteutuksesta ja teimme kalustevalinnat yhdessä sisustussuunnittelelijan kanssa. Erityisen tärkeää meille oli löytää joko puusepän paikan päälle mittojen mukaiset kalusteet - tai huippulaatuiset, nimenomaan kylpyhuonekalusteiksi tarkoitetut tuotteet. Ne löytyivät INR:ltä.

Kalusteet omassa sävyssä

Yläkerrassa Master Bathroomiin valitsimme uutuusmallin Grand-sarjasta. Allaskalusteita on kaksi identtistä - toinen wc:n puolella ja toinen aivan lähellä seinän toisella puolen tilassa, jossa on pesutorni ja vaatesäilytys - ja ovi suihkuhuoneeseen. Valitsimme sähköpistokkeet kalusteisiin, tilanjakajia ja vetimettömän push-toiminnon laatikoiden avaamiseen. Lisäksi kalusteet saatiin juuri omaan, haluamaamme sävyyn maalattuina! 

GRAND Solid

Lisävarusteet

Mihin olette erityisen tyytyväisiä?

– Erityisen ilahduttavaa INR:n kalusteiden valinnassa oli monipuolinen valikoima erinomaisista materiaaleista. Värien valinnanvapaus antoi vapaat kädet toteuttaa tavoittelemaamme harmoniaa. Uskomme, että valitsemamme kalusteet ovat ajattomia ja kestävät muuttuvassa maailmassa trendien viuhuessa ohi niin kauan kuin tässä kodissa asumme.

Kalustesarjat

VISKAN allaskaluste maalattiin samalla sävyllä kuin seinätkin. Sävyn valitsi sisustussuunnittelijamme Johanna purjeveneestämme maalatusta taideteoksesta "Pleione", jonka on maalannut Hannu Leimu. Kapea VISKAN Grip 40 on maalattu NCS-värillä S5030-B ja siihen valittiin ohut mattapintainen kivikomposiitista valmistettu pesuallas.

VISKAN Grip

Tuotteet ja materiaalit

Master bathroom allaskaluste INR GRAND Solid 80 NCS S1005-Y60R 
Peili INR LOOX 70
Junior KPH allaskaluste INR AIR 150 H NCS S1005-Y60R 
Peili INR TOUCH 140
Pyyhekuivain INR LINE RAL 5015 ja RAL 2001
Meri-wc allaskaluste INR VISKAN Grip 40 NCS: S5030-B

Laatoitus Masterbedroom KPH & Meri-wc: Jura Beige luonnonkivilaatta
Laatoitus Junior KPH: Porcelaingres Biscuit & Cream
Liukuovet, väliovet: Joroisten Taiteovi, valikoitu tammiviilu
Lasiovet Masterbedroom suihkuhuoneeseen ja saunan pukeutumishuoneeseen: Design Minna Haapakoski "Retro-ovi", Essis Collection.
Hanat ja suihkut: Tapwell Bronze


Tutustu myös näihin

Iconic by Johannes Thingnes Bø

Ampumahiihtotähti oli saavuttanut suurimman osan tavoitteistaan urallaan, mutta hänellä oli vielä yksi unelma täytettävänä: rakentaa unelmiensa talo.

Katso lisää

Iconic by Vibeke

Tavoitteena oli luoda kylpyhuone, jossa kaikki viisi perheenjäsentä voisivat oleskella - ja nauttia - samaan aikaan. Tulos? Kylpyhuone, johon mahtuu estetiikkaa, toimivuutta ja paljon sisar-rakkautta.

Katso lisää