Kylpyhuoneremontin tarkistuslista

Kylpyhuoneen remontti on jännittävä projekti. Se on samalla innostava, mutta myös haastava, ja vaatii paljon valmistautumista. Hyvä suunnittelu vie onnistuneeseen lopputulokseen ja palkintona saat uuden upean kylpyhuoneen. Tässä muutamia vinkkejä, jotka vievät sinut lähemmäs päämäärääsi – unelmiesi kylpyhuonetta.

Jos haluat saada kattavamman version tarkistuslistasta kylpyhuoneremonttia varten, voit tilata uutiskirjeemme. Yksityiskohtainen tarkistuslista saapuu sähköpostiisi muutamassa minuutissa. Voit tietenkin peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1. Inspiraatiovaihe

Aloita keräämällä niin paljon inspiraatiota kuin mahdollista. Googleta, selaa sisustuslehtiä ja tutustu blogeihin. Mieti sisustusta ja tarpeitasi. Mitä tarvitset? Allaskaluste, wc-istuin, suihkuseinä tai kylpyamme. Kuinka monen henkilön käytössä tila on päivittäin? Ja mikä tyyli sopii parhaiten: klassinen, maalaisromanttinen vai minimalistinen? Luo moodboard esimerkiksi Pinterestiin ja kerää siihen inspiraatiokuvia tulevan kylpyhuoneesi väreistä, materiaaleista ja tunnelmasta.

 

2. Suunnitteluvaihe

On aika aloittaa suunnittelu. Ota esille paperia ja kynä, ja piirrä huoneen pohjakuva sisältäen ovet ja ikkunat. Piirrä tila oikeassa mittakaavassa ja mieti, miten ovet ja ikkunat avautuvat. Onko tilassa jotain erityistä, mikä on otettava huomioon remonttia suunnitellessa? Missä on lattiakaivo? Onko sinulla ikkuna lähellä nurkkaa? Tai kenties kalteva katto? Merkitse kaikki tämä luonnoksiisi.

Voit kokeilla erilaisia ​​sisustus- ja suihkuratkaisuja digitaalisilla työkaluilla. Ehkä räätälöity suihkuseinä on optimaalinen ratkaisu kylpyhuoneeseesi. Muista valita kalusteet, jotka kestävät pitkään – niin muotoilun, toiminnallisuuden kuin laadunkin osalta. Unohtamatta säilytysjärjestelmää ja hyvää valaistusta.

3. Toteutusvaihe

Jos et ole vielä ehtinyt, niin nyt on aika käydä kylpyhuonemyymälässä ja tuoda ideasi esille. Hyödynnä myyjän asiantuntemusta ja pyydä konkreettisia vinkkejä. Ehkä he näkevät ratkaisuja, joita et itse ole ajatellut. Mieti tarkkaan ennen kuin päätät kalusteista ja materiaaleista. Jos sinulla ei vielä ole urakoitsijaa työhön, monet kylpyhuoneliikkeet tarjoavat palveluita tähän. Urakoitsijan valinta kannattaa tehdä huolellisesti. Palkkaa märkätiloihin erikoistuneet ammattilaiset, joilla on oikea pätevyys, ja joilla on antaa todistus siitä, että työ on suoritettu oikein. Tärkeää on myös tehdä kirjallinen sopimus urakoitsijan kanssa väärinkäsitysten välttämiseksi.

4. Valmistumisvaihe

Nyt näet valoa tunnelin päässä – uusi kylpyhuoneesi on pian valmis! Kun kylpyhuone on täysin valmis, on tärkeää, että saat urakoitsijalta todistuksen ammattitaidolla suoritetusta työstä. Tarvitset dokumentin, kun vahingon sattuessa haet korvausta vakuutusyhtiöltä, sekä myös silloin, kun aiot myydä asunnon.
Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä – onnittelut uudesta kylpyhuoneestasi! Jaa kuvat lopputuloksesta Instagramissa @inrbathroom

✓ Haluan tarkistuslistan


Aiheeseen liittyvät sivut

Kylpyhuoneen­suunnittelu

Kylpyhuoneremontin huolellinen suunnittelu takaa yleensä onnistuneen lopputuloksen ja ratkaisuja on monia. Täältä löydät oppaat, vinkit ja tarkistuslistat, joista uskomme sinun hyötyvän kylpyhuoneen suunnittelussa.

Katso lisää

Kylpyhuoneinspiraatio

Tervetuloa kylpyhuoneinspiraation ja skandinaavisten kylpyhuonetrendien maailmaan. Täältä löydät inspiraatiota ja ideoita kylpyhuoneen suunnitteluun ja sisustamiseen tai ehkä haluat vain nauttia kauniista kylpyhuoneista. 

Katso lisää

Kylpyhuonetrendit 2024

Voimakkaita sävyjä, yksiväristä ja neutraalia vai skandinaavista retroa? Näitä tulet näkemään kylpyhuoneessa tänä vuonna.

Katso lisää