Ylelliset kylpyhuoneet minimalistisessa tyylissä Kenin ja Felician luona

Skandinaavinen ja minimalistinen, jossa on lämmin tunnelma - näin Ken ja Felicia kuvailevat uuden kotinsa tyyliä Bollebygdissä, Göteborgin ulkopuolella. Heidän kodistaan avautuu upea näköala metsään, jossa hirvet ja peurat mielellään vierailevat. Tänne metsän rauhaan he ovat luoneet unelmakotinsa.

Tässä Meidän Kotona-artikkelissamme vierailemme tanskalaisen entisen jalkapallotähden Ken Ilsøn ja hänen perheensä kotona, joissa on kolme elegantisti sisustettua kylpyhuonetta INR:ltä. Kylpyhuoneissa on keskitytty yksityiskohtiin ja kestävään skandinaaviseen laatuun. Ken jakaa myös arvokkaita pohdintojaan siitä, mitä hän olisi tehnyt toisin, jos hän vain olisi tiennyt paremmin.

Valokuvaaja: nathalieijohansson
Kukat ja maljakko: botane_studios
Ken: kenilso
Felicia: felicialindau

Marraskuussa 2023 Kenin ja Felician unelma vihdoin toteutui, kun he pääsivät muuttamaan uuteen kotiinsa kolmen vuoden mittaisen rakennusprosessin jälkeen. Yhdessä arkkitehtien ja rakentajien kanssa he ovat huolella varmistaneet, että jokainen yksityiskohta heijastaa heidän visiotaan. Tuloksena on koti, jossa on puhdaslinjainen ja minimalistinen muotoilu, avoimet pohjaratkaisut, vaikuttava kattokorkeus ja suuret ikkunat, joista avautuu upea näköala. Hyvin suunniteltu koti koko perheelle.

"Kevyt ja leijaileva" oli visio talolle, jossa on 50 neliömetrin kokoinen kattoterassi – suunniteltu tilaksi, jossa perhe voi viettää yhteistä aikaa, rentoutua ja lapsilla on tilaa leikkiä ja josta on upeat näkymät metsään ja laaksoihin.

Siirrytään nyt kylpyhuoneisiin, joille on ominaista minimalistiset värivalinnat ja ympäristöön sopivat materiaalit. Kolme kylpyhuonetta – räätälöity vastaamaan perheen tyyliä ja tarpeita – seinäpinnoissa on käytetty mikrosementtiä, Ash White Ideal Workilta, mikä vahvistaa rauhallista ja luonnollista tunnelmaa. Nyt tarkastelemme tarkemmin jokaista kylpyhuonetta ja kuulemme, miten pari perusteli suunnitelmia ja sisustusvalintoja.

Alakerran suuressa kylpyhuoneessa on kaksi erillistä tilaa: toisessa on WC ja syvennykseen asennettu allaskaappi - toisessa on kylpy- ja suihkutila, josta on panoraamanäköala ympäristöön. Syvenneekseen asennettu allaskaappi, Air Unlimited on ylellinen ratkaisu, joka on sovitettu tilaan millimetrin tarkkuudella. Allaskaappi on varustettu lisävarusteena saatavalla valaistuksella lisätoiminnallisuutta varten. Pyöreä peili, Loox ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu pesuallashana Voyage takaavat hyvin harkitun ja yhtenäisen muotoilun.

Pariskunta valitsi kylpyhuoneen kahden eri tilan välille ylellisen Epic -suihkuseinän, joka on valmistettu kymmenen millimetrin lasista ja jossa on lattiaan upotettu pivot sarana. He valitsivat suihkuseinälasiksi Opal Clearin, jossa on vähemmän vihreää sävyä, joka tavallisesti esiintyy kirkkaassa lasissa rautaoksidin takia.

Kylpyamme on peräisin Boffilta ja valkoiset Bow-pyyhekuivaimet INR:ltä. Seinään upotetut hanat ruostumattomasta teräksestä Scandtapilta.

Pääkylpyhuoneen pohjakuva.

Yläkerrassa on perheen makuuhuoneet, jossa on kaksi hyvin suunniteltua kylpyhuonetta: toinen suoraan vanhempien makuuhuoneen yhteydessä ja toinen lasten makuuhuoneen vieressä. Kylpyhuoneet on räätälöity perheenjäsenten tarpeiden mukaan noudattaen koko talon läpi kulkevaa minimalistista tyyliä. Molempien kylpyhuoneiden sisustus on valittu huolellisesti - keskittyen yksityiskohtiin ja korkeaan laatuun.

Kenin ja Felician kylpyhuone kylpee valossa ja tarjoaa upeat näkymät metsään ja luontoon. Kylpyhuoneen seinät ovat käsitelty mikrosementillä, jonka maanläheiset sävyt täydentävät INR:n tammiviilu allaskaappi Air Wood 80. Allaskaluste on varustettu liiketunnistimella ohjatulla valaistuksella – sekä laatikon sisällä että allaskalusteen alla – ja sen koko etuosan taakse kätkeytyy käytännöllinen lokeroitu sisälaatikko, joka on täydellinen järjestelmälliseen säilytykseen.

Kokonaisuuten on valittu pyöreällä peilillä varustettu peilikaappi, Circ älykkäillä ominaisuuksilla kuten pistorasia ja magneetti pinseteille ja vastaaville pientarvikkeille.  Circ on ylellinen peilikaappi, joka tarjoaa tehokkaan sisä-, ala- ja etuvalaistuksen, jota voit säätää haluamallasi tavalla sekä voimakkuuden että värilämpötilan suhteen. Valaistusta ohjataan kaapin sivussa olevalla kosketuspaneelilla.

Makuhuoneen yhteydessä olevan kylpyhuoneen pohjakuva.

Suihkuseinäratkaisuksi valittiin eksklusiivinen Epic -suihkuseinään Opal Clear -lasilla – se on selvä valinta niille, jotka eivät halua tehdä kompromisseja joko värivalinnan tai kokemuksen suhteen. Tämä sopi hyvin Kenin ja Felician suunnittelufilosofiaan.

 

Epic kymmenen millimetrin lasista on kiinnitetty pivot-saranoilla lattiaan ja kattoon.

Lasten kylpyhuoneessa - joka on kooltaan vain 3,4 neliömetriä – allaskalusteeksi valikoitui Grand Grip 60. Grand on tilava allaskaappi, jossa on tukevat laatikot ja runsaasti säilytystilaa, mikä sopii hyvin pieniin kylpyhuoneisiin. Allaskalusteessa, joka on tammiviilua, on integroitu massiivitamminen vedinlista.

Laadukkaiden kalusteiden valinta oli tärkeää Kenille ja Felicialle. Ja kyllä, kylpyhuonekalusteiden laatu on ylittänyt odotukset: lapset roikkuvat ja repivät laatikoita, mutta ne kestävät, Ken sanoo. Kuten omaan kylpyhuoneeseen, pariskunta valitsi myös lasten kylpyhuoneeseen Circ -peilikaapin Natural Oak -materiaalista. Kaikkien kylpyhuoneiden katossa on spottivalot, mutta allaskalusteen ja peilikaapin integroitu valaistus on se, mitä perhe käyttää eniten, koska se on sekä tehokasta että tunnelmallista.

Pienen kylpyhuoneen pohjakuva.

Huomioon ottaen kylpyhuoneen kompaktin pinta-alan valinta osui suihkuratkaisuun, joka on ehkä enemmän toiminnallinen kuin esteettisesti täydellinen. Linc Flex on suihkuseinäratkaisu, joka taitto-ovien ansiosta säästää arvokasta tilaa, kun suihku ei ole käytössä. Suihkuseinäratkaisun mukana tulee tiivistelistat, jotka auttavat pitämään veden suihkuseinien sisäpuolella. Kokonaisuuden viimeistelee sisäänrakennettu ruostumattomasta teräksestä valmistettu suihkusekoittaja Scandtapilta. Mutta takaisin nakertavaan tunteeseen, että kaikki ei mennyt aivan suunnitellusti. Vaikka useimmat asiat menivät paremmin, kuin hyvin on jotain, jonka Ken olisi tehnyt jälkikäteen toisin. Hän kertoo:

– Kun suunnittelet sähkö- ja viemäreiden sijaintia, on jo heti alkuvaiheessa tärkeää ottaa huomioon materiaalivalinnat, sillä kaikkea ei voi muuttaa jälkikäteen. Kompromisseihin törmäsimme mm. lattiakaivojen kanssa, jotka oli valettu laattaan valmiiksi rakennuspiirustusten mukaan - mitä emme ymmärtänee ja osanneet kyseenalaistaa aiemmin. Meillä oli myös ongelmia huuhtelupainikkeen ja wc-istuimen asennuksessa kuumavesilinjojen ja sähköliitäntöjen tarpeen takia, joita ei ollut huomioitu etukäteen. Rakennusprosessissa jälkiviisaus on hankalaa, joten on eritysien tärkeää suunnitella pienimmätkin yksityiskohdat ennen, kun rakennusprojekti aloitetaan.


Yhteensopivat tuotteet

Luo mieleisesi kylpyhuonekokonaisuus suunnittelutyökalussamme lisätäksesi sen suosikkiluetteloosi. Vie lomake jälleenmyyjälle tilauksen tekemiseksi.


Aiheeseen liittyvät sivut

Meidän kotona

Täällä otamme askeleen asiakkaidemme arkeen. Osallistu heidän tarinaansa ja anna itsesi inspiroitua heidän kokemuksistaan.

Katso lisää

Villa Gullboda

Täällä hillityt värit yhdistyvät materiaalien ja esineiden kanssa harmoniseen kohtaamiseen skandinaavisen ja japanilaisen tyylin välillä.

Katso lisää

Kylpyhuoneinspiraatio

Tervetuloa kylpyhuoneinspiraation ja skandinaavisten kylpyhuonetrendien maailmaan. Täältä löydät inspiraatiota ja ideoita kylpyhuoneen suunnitteluun ja sisustamiseen tai ehkä haluat vain nauttia kauniista kylpyhuoneista. 

Katso lisää