Villa Gullbodan skandinaaviset kylpyhuoneet japanilaisilla vaikutteilla

Kun astumme sisään Elinnen ja Alfredin kotiin, hämmästymme kuinka rauhallista ja hiljaista siellä on. Siellä voi aistia rauhan, joka muodostuu, kun kaikki on tasapainossa: värit, materiaalit ja esineet. Täältä voi lukea lisää visiosta kodin ilmeen takana ja siitä, mistä Elinne saa inspiraatiota sisustaessaan.

Elinne tyttärensä Junin kanssa.

 

Keittiö Nordiska Kök.

 

Kerro meille vähän kodistasi. Kuinka kaikki alkoi?

""Kun saimme ensimmäisen lapsemme, ajatus oman talon rakentamisesta alkoi voimistua. Otimme yhteyttä talotoimittajaan, joka rakentaa arkkitehdin suunnittelemia ”latotaloja” ja aloimme luonnostelemaan pohjapiirrosta yhdessä. Vuosien etsinnän jälkeen löysimme unelmatonttimme ja pääsimme vihdoinkin rakentamaan unelmien taloamme. Keväällä 2023 pääsimme muuttamaan sisään ja tunsimme löytäneemme kodin."

Talon on suunnitellut ja rakentanut Naturliga Hus.

 

Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?

"Skandinaavinen ja minimalistinen. Saan paljon inspiraatiota isoäidiltäni, joka asui suurimman osan aikuisiästään Japanissa. Hän sekoittaa klassista skandinaavista sekä japanilaista käsityötä keramiikan, korien, kauniiden maalausten ja hillittyjen värisävyjen muodossa. Yritän tavoitella hänen tasapainoaan, mutta omalla tavallani."

Lämmin puu sekä tasapaino materiaalien ja pintojen välillä – kova, pehmeä, lämmin, kylmä – ovat yhtenäinen teema läpi talon. Yhdessä käsintehtyjen esineiden kanssa koti saa persoonallisen ilmeen.

Suihkutila, joka huokuu japanilaista tunnelmaa. Jakkara Åhlénsilta. Tapwellin kylpyammehana.

Miten kuvailisit kylpyhuonetta?

"Kahden pienen lapsen kanssa halusimme kylpyhuoneistamme toimivia, niiden olematta tylsiä. Toiveena oli isot tilat koko perheelle sekä hyvät säilytysjärjestelmät ja valaistus. Minulla ja Alfredilla on oma sisäänkäynti makuuhuoneestamme kylpyhuoneeseemme, mikä tuo arkeen luksusta. Aamulla herättyään on ihana kääriytyä aamutakkiin ja valmistautua päivään."

Pieni kylpyhuone: Air Wood -allaskaluste Dark Oak -sävyssä ja Raw Concrete -pöytätaso INR:ltä. Suihkuseinä  Edge Sway-lasilla INR:ltä. Riippuvalaisin Havenilta.

"Uskon, että monet ihmiset ajattelevat, että tyylini on liian riisuttu ja minimalistinen. Mutta minä saan siitä iloa, ja minulle on tärkeää, että kylpyhuoneessa iltarutiinien aikana on levollinen tunnelma. Rakastan olla kotona ja tarvitsen rauhaa ympärilleni, sillä ammatissani minun on jatkuvasti oltava luova."

Pieneen kylpyhuoneeseen on suora kulku makuuhuoneesta. Klinkkeri Runö Warm Grey koossa 298x598 mm Bricmatelta.

Jakkara Åhlénsilta.

Edge -suihkuseinä Sway-lasilla on yhtä aikaa trendikäs ja retro.

 

Miten varsinainen suunnittelu sujui?

"Kun pohjapiirros oli valmis, tein kaikkiin talon huoneisiin oman mood boardin. Lähes kymmenen vuoden yhdessäolomme jälkeen olemme Alfredin kanssa yleensä samaa mieltä valinnoistamme, mutta Alfred on useimmiten se, joka miettii käytännöllisyyttä, kun taas minä keskityn estetiikkaan. Tässä kohtaan voimme joutua tekemään kompromisseja, mutta usein päädymme johonkin parempaan, josta molemmat pitävät." 

Suuri kylpyhuone: Air Wood -kaksoisallaskaluste tarjoaa paljon säilytystilaa. Peili on tilattu paikalliselta lasimestarilta. Hanat Grohe.

Mitä mietteitä sinulla on laadun ja kestävyyden suhteen?

""Olemme koko talossamme pyrkineet tekemään mahdollisimman ajattomia ja kestäviä valintoja. Valintoja, joista toivottavasti pidämme yhtä paljon tulevaisuudessa kuin nytkin. Se mielessä etsimme tuotteita, joissa on hyvä laatu sekä skandinaavinen ajaton muotoilu. Ja mielestäni INR todellakin täyttää kaikki nämä kriteerit."

Air Wood -allaskalusteen Raw Concrete -pöytätaso on valmistettu kvartsikomposiitista, joka on kestävää materiaalia ja helppo pitää puhtaana.

Laatikon etusarjan takana on lokeroitu sisälaatikko. Liiketunnistimella toimiva valaistus allaskalusteen alla ja sisällä on tyylikäs ja käytännöllinen lisävaruste Air Woodiin


Aiheeseen liittyvät sivut

Meidän kotona

Täällä otamme askeleen asiakkaidemme arkeen. Osallistu heidän tarinaansa ja anna itsesi inspiroitua heidän kokemuksistaan.

Katso lisää
Grand Grip 140 Dark Oak, suihkuseinä Arc 19 Original.

Pariskunnan kylpyhuone

Här ser vi ett harmoniskt badrum för två med fokus på funktion och äkta material i produkter med skandinavisk design.

Katso lisää

Iconic by Vibeke

Tavoitteena oli luoda kylpyhuone, jossa kaikki viisi perheenjäsentä voisivat oleskella - ja nauttia - samaan aikaan. Tulos? Kylpyhuone, johon mahtuu estetiikkaa, toimivuutta ja paljon sisar-rakkautta.

Katso lisää