Kuinka sisustat kylpyhuoneesi kasveilla

Toisin kuin luulisi – kylpyhuone tarjoaa monella tapaa optimaalisen ympäristön kasveille. Kostea ja lämmin ympäristö tarjoaa trooppisen ilmaston, jota useimmat huonekasvit rakastavat. Jos et ole itse vielä tuonut kasveja kylpyhuoneeseen, tulet yllättymään, millaisen eron se tuo sisustukseen.

Kokeile siirtää toisesta huoneesta kasveja, kuten peikonlehden, saniaisen tai amppelililjan, pariksi päiväksi kylpyhuoneeseen ja voit tuntea kuinka huoneen ilme muuttuu. Seuraava vaihe on päättää, millaisen tunnelman haluat kylpyhuoneeseesi luoda, ja minkälaisia kasveja sinne sopisi.

Peikonlehti on vaatimaton kasvi, joka viihtyy hyvin kylpyhuoneessa joko ruukkukasvina tai yksittäisinä lehtinä maljakossa allaskalusteen päällä.

Monet kasvit viihtyvät kylpyhuoneen kosteassa ilmastossa. Yhdistele erikokoisia ja eri vihreän sävyisiä kasveja saadaksesi elävän ja sopivan rennon ilmeen.

Kylpyhuone kuin trooppinen keidas

Jos toiveissasi on näyttävä, trooppinen puutarha, on sinun otettava huomioon muutama perusasia: kosteus, lämpö ja paljon luonnonvaloa. Kosteus ja lämpö eivät yleensä ole ongelma kylpyhuoneessa, jossa käydään monesti suihkussa useita kertoja päivässä. Kun suihku on lähellä, ei kasvien kastelukaan tuota ongelmaa, ja voit myös helposti siirtää suurimmatkin kasvit suihkuun, mistä ne tykkäävät. Luonnonvaloa voi kuitenkin olla vaikeampi luoda jälkikäteen. Onneksi on paljon kasveja, jotka voivat antaa viidakkomaisen tunnelman, vaikka valonlähde olisikin huono. Tässä muutamia suosikkeja, joita voit kokeilla.

Peikolehti

Kaunis ja helppohoitoinen kasvi, joka viihtyy kylpyhuoneen kosteassa ilmastossa. Se viihtyy valoisassa paikassa, mutta ei suorassa auringonvalossa. Kastele runsaasti ja sumuttele lehtiä kerran viikossa ja saat takaisin paljon rakkautta. Kuva: Plantredo.

Vuoripalmu

Helppohoitoinen kasvi, joka on tuuhea ja tuo kylpyhuoneeseen trooppisen tunnelman sekä ihanan kahisevan äänen. Palmu tarvitsee paljon kosteutta eikä se viihdy auringonvalossa. Kastele runsaasti, mutta anna kuivahtaa kastelukertojen välillä. Kuva: Plantredo.

Kolibrikukka

Viihtyy valoisassa paikassa, mutta ei suorassa auringonpaisteessa ja sopii siten täydellisesti kylpyhuoneeseen, jossa on juuri oikea kosteus. Kastele runsaasti kerran viikossa ja suihkuta lehtiä, mutta varmista, että kasvi ei seiso vedessä. Kuva: houseofflowers.se

Palmuvehka

Voittaja kasvien joukossa, joka viihtyvät yhtä hyvin pimeässä kuin valossa. Kestävä kasvi, jossa on kiiltävät, kauniit tummanvihreät lehdet, joka voi kasvaa ajan myötä todella suureksi. Täydellinen kasvi kylpyhuoneeseen. Kuva: Plantredo.

 

Oho!

Tässä on sisältöä, joka edellyttää evästeiden hyväksymistä.


Minikasvit ja köynnökset kylpyhuoneessa

Peikonlehti ja traakkipuu minikokoisina ovat söpöjä ja kauniita katseenvangitsijoita saippua-annostelijan vieressä tai ikkunalaudalla. Panosta kauniiseen käsintehtyyn ruukkuun ja lopputulos on vieläkin kauniimpi. Minikasveja on usein helppo hoitaa – riittää, kun ne saavat tilkan vettä kerran viikossa ja ne viihtyvät hyvin kosteassa kylpyhuoneympäristössä. Iso plussa on, että minikasvit on helppo vaihtaa, jos ne alkavat menettää väriään tai nuukahtaa liian vähäisen päivänvalon vuoksi. Voit vaihtaa ne päittäin, vaikka keittiön kasvien kanssa. Tällä tavalla saat kasvit kestämään pitkään kylpyhuoneessa. Köynnöskasvit, kuten kultaköynnös ja hopeaköynnös, ovat kestävimpiä kasveja kylpyhuoneeseen – oikeilla olosuhteilla saat ne kasvamaan jopa puoli metriä vuodessa.

 

Pikkupeikonlehti

Voit ostaa pikkupeikonlehden valmiina kaupasta, mutta on paljon hauskempaa kasvattaa oma yksilö pistokkaasta. Leikkaa isosta peikonlehdestä oksa, jossa on 2-3 pientä lehteä ja laita se lasimaljakkoon, niin saat kauniin katseenvangitsijan, ja samalla voit seurata kasvin kehitystä. Kun juuret ovat kunnolla muodostuneet, voit istuttaa pikkupeikonlehden multaan pieneen ruukkuun. Kuva: Plantredo.

Minitraakkipuu

Vaatimaton ja viehättävä pieni kasvi, joka viihtyy hajavalossa. Älä kastele liikaa, muuten lehdet muuttuvat keltaisiksi. Kuva: Plantredo.

Kultaköynnös

Hurmaava kiipeilevä kasvi, jonka voit ripustaa amppeliin tai kiinnittää ikkunan ympärille. Tässä vain oma mielikuvituksesi asettaa rajat. Kuva: Plantredo.

Hopeaköynnös

Vaatimaton köynnös, joka voi kasvaa jopa puoli metriä kauden aikana. Hopeaköynnös viihtyy mielellään huoneen nurkassa, eikä halua suoraa auringonvaloa. Tämän vuoksi se sopii hyvin kylpyhuoneeseen, jossa on usein myös lämmintä ja kosteaa. Kuva: Plantredo.

Vihreät kasvit kylpyhuoneessa rauhoittavat kehoa ja mieltä.

 

Vaaleanvihreäksi lakattu allaskaluste Viskan ShadeLisätietoa Accent / NCS

Täysin valkoisessa kylpyhuoneessa vihreät kasvit nousevat esiin. Suihkuseinäsarja Linc Original.


Aiheeseen liittyvät sivut

Kylpyhuoneinspiraatio

Tervetuloa kylpyhuoneinspiraation ja skandinaavisten kylpyhuonetrendien maailmaan. Täältä löydät inspiraatiota ja ideoita kylpyhuoneen suunnitteluun ja sisustamiseen tai ehkä haluat vain nauttia kauniista kylpyhuoneista. 

Katso lisää

Meidän kotona

Täällä otamme askeleen asiakkaidemme arkeen. Osallistu heidän tarinaansa ja anna itsesi inspiroitua heidän kokemuksistaan.

Katso lisää

Kylpyhuonetrendit 2024

Voimakkaita sävyjä, yksiväristä ja neutraalia vai skandinaavista retroa? Näitä tulet näkemään kylpyhuoneessa tänä vuonna.

Katso lisää