Stylisti Emelie Sundbergin kylpyhuoneessa on maalaisromanttinen tunnelma sekä runsaasti säilytystilaa

Ruotsissa Spångassa sijaitsevassa huvilassa on viihtyisä ja kodikas tunnelma. Täällä asuu perheineen ruotsalaisessa sisustusmaailmassakin tunnettu valokuvaaja ja stylisti Emelie Sundberg. Koti on sisustettu maanläheisillä ja lämpimillä väreillä, harmonisella sekoituksella vanhaa ja uutta sekä elementeiltään selkeitä luonnonmateriaaleja, kuten puuta, pellavaa ja kiveä.

Perheellä on meneillään monta projektia, jotka etenevät kovaa vauhtia. Yksi viimeisimmistä projekteista oli kylpyhuoneen saneeraus. Kyseessä ei kuitenkaan ollut kokonaisvaltainen remontti, vaan huolellisesti suunniteltu ja harkittu kylpyhuoneen päivitys perheen nykyisten tarpeiden ja maun mukaisesti. Mitä sai jäädä, ja mitä sai lähteä? Siitä otamme pian selvää.

Emelien Instagram:
@emelie.sundberg

Hillityt maanläheiset värit ja aikakaudelle tyypilliset yksityiskohdat luovat kutsuvan tunnelman.

"Käytän sisutuksessa nyt paljon enemmän värejä kuin aikaisemmin, mutta himmeät murretut värit vievät ajatukset luontoon. Arvostan tämän värimaailman harmoniaa, koska se rauhoittaa ja maadoittaa mieltäni."

Emelie työskentelee stylistinä ja valokuvaajana, ja on vuosien varrella työskennellyt useissa suurissa sisustusalan yrityksissä. Hän on myös pyörittänyt omaa sisustussuunnitteluaiheista podcastia ja kirjoittanut blogia Hus & Hemille. Erilaisten luovan alan töiden teko on Emelien mieleen ja hän työskentelee usein kotoa käsin, mitä hän rakastaa. Kotona työskentelyn kääntöpuoli on siinä, että aina jokin asia osuu silmään, kuten esimerkiksi tilan värimaailma, joka ei ole täysin harmoninen. Siitä voi seurata spontaani maalin ostoreissu rautakauppaan. Välillä projekteissa työllä ja vapaa-ajalla on taipumusta sekoittua.

Penkki, jonka itsetehtyjen verhojen taakse piilotetaan perheen ulkokengät.

”Olen levoton sielu, jolla on vilkas perhe, joka hajaantuu ympäri taloa. Ja olemme kaikki yhtä huonoja siivoamaan jälkiämme. Tätä voi olla vaikea uskoa, kun katsot valokuviani sosiaalisessa mediassa."

Viehättävä portaikko johtaa toiseen kerrokseen. Koira Selma näyttää tietä.

Makuuhuoneen rauhoittava yhdistelmä vintagea, uutta ja vanhaa lupaa hyvät yöunet.

 

Värien valinta sävy sävyyn sekä kauniit asetelmat luovat harmoniaa.

Keittiössä tyylin luo italialainen kaasuliesi messinkisillä yksityiskohdilla.

Siirrytään kylpyhuoneeseen. Kun Emelie ja Ola ostivat talon seitsemän vuotta sitten, kylpyhuone oli hiljattain remontoitu ja siellä oli vuosisadan vaihteen tyylinen pesuallas, hana ja peili. Kokonaisuus oli kaunis, mutta ei kovin käytännöllinen nelihenkiselle perheelle, jossa on kaksi pientä lasta jakamassa tilaa. Kun perhe oli vuoden säätänyt erilaisten säilytysviritysten kanssa, he päättivät purkaa olemassa olevan kalustuksen ja korvata sen uudella. Ihastuttava Burlington-pesuallas löysi uuden omistajan Blocket-huutokauppasivustolta ja tilalle hankittiin tilava allaskaluste sekä korkea kaappi INR:n  Grand Classic-kylpyhuonekalustesarjasta. Allaskalusteessa on klassiset kehysovet sekä aito posliinipesuallas. Piste i:n päälle oli mahdollisuus maalauttaa allaskaluste vapaavalintaisella NCS-värillä, jolloin kalusteen sävy sulautuu kylpyhuoneen tyyliin ja sopii täydellisesti marmorilattian kanssa.

Päivittämällä vain osan tilan sisustuksesta pidät kokonaiskustannukset kurissa ja hallitset kokonaisuutta paremmin. Emelien tapauksessa ei ollut järkevää aloittaa remonttia alusta, sillä kylpyhuone oli niin uusi.

Burlington-pesualtaalle jouduttiin etsimään uusi koti. 

Emelie räätälöi kalustuksen itse ja valitsi niihin oman värinsä: NCS S 2005-Y20R. Napsauta tästä jatkaaksesi hänen kalusteratkaisuaan.

"Tarkoitus ei ollut purkaa toimivaa kylpyhuonetta, vaan mukauttaa olemassa oleva tarpeisiimme. Rakastan INR:n suunnittelutyökaluja, joilla voin hahmotella kylpyhuonekalustekokonaisuuksia, ja saada hyvän kuvan siitä, miltä ne näyttäisivät tosielämässä.”

Sisustukseen sopiva seinäväri on nimeltään Scandinavian Light ja se tulee Jotun Lady Aqualta. Sopii täydellisesti kuvan marmorilaatan kanssa.

”Säilytystilat ovat mahtavat ja voin vihdoinkin meikata kylpyhuoneessa hyvän valaistuksen ansiosta. Ennen jouduin seisomaan makuuhuoneen ikkunan edessä meikkaamassa."

Pitkät, kapeat Line -pyyhekuivaimet löysivät myös paikkansa kylpyhuoneessa. Niihin saa mahtumaan sekä kylpy- että käsipyyhkeet.

Sekoittaja, pohjaventtiili ja vetimet ovat harjattua terästä – ystävällisiä sekä keholle että ympäristölle.


Tuotteet, jotka luovat tyylin

Napsauta tuotetta muokataksesi ja lisätäksesi sen suosikkiluetteloosi. Vie lomake jälleenmyyjälle tilauksen tekemiseksi.


Aiheeseen liittyvät sivut

Meidän kotona

Täällä otamme askeleen asiakkaidemme arkeen. Osallistu heidän tarinaansa ja anna itsesi inspiroitua heidän kokemuksistaan.

Katso lisää

Meidän kotona Isabelle ja Erik

Katso lisää

Villa Gullboda

Täällä hillityt värit yhdistyvät materiaalien ja esineiden kanssa harmoniseen kohtaamiseen skandinaavisen ja japanilaisen tyylin välillä.

Katso lisää