suihkuseinien puhdistaminen

Suihkuseinien puhdistaminen

Suihkuseinien hoito-ohjeet ja puhdistus

Harva asia ovat yhtä epämiellyttävä kuin likainen kylpyhuone! Suihkuseinät kannattaa siksi puhdistaa säännöllisesti välttääksesi lian ja kalkin pinttymistä pintoihini. Aika ajoin on myös hyvä uusia suihkuseinien tiiviste- ja magneettilistat. Tältä sivulta löydät hoito-ohjeita suihkuseinille. Tältä sivulta löydät viralliset hoito-ohjeet suihkuseinille sekä siivousasiantuntijamme Lotan omat niksit suihkuseinien puhdistaminseen.  

 

Tulostukseen sopiva versio hoito-ohjeistamme, klikkaa tästä.

1. Pyyhi lasi jokaisen suihkun jälkeen

Lasin pinnassa on suuri määrä mikroskooppisen pieniä huokosia, joihin voi kerääntyä ajan mittaan likaa, saippuajäämiä ja saostumia, erityisesti jos asut alueella, jossa veden kalkkipitoisuus on korkea. Lasia kannattaa siksi hoitaa säännöllisin väliajoin, jotta se säilyttää upean kirkkautensa. Tehokkain ja ympäristöystävällisin tapa pitää suihku puhtaana ja hyväkuntoisena on kuivata se aina käytön jälkeen kumilastalla tai pehmeällä liinalla. Näin vältyt turhilta kalkkisaostumilta.

2. Käytä oikeaa puhdistusainetta

Pinttyneen lian poistoon suositellaan siihen tarkoitettuja puhdistusaineita, joita on saatavilla päivittäistavarakaupoissa. Lue puhdistusaineen ohjeet ennen sen käyttöä varmistaaksesi, että aine sopii kyseiselle pinnalle. Huomioi, että hiovia aineita sisältävät sienet tai puhdistustahnat voivat naarmuttaa sekä lasia että metallia. Käsittele kuvioitua tai huurrettua lasia erityisen varovasti. Jos olet epävarma tuotteen sopivuudesta, kokeile sitä aina ensin pienelle alueelle.

3. Vaihda tiivistelistat

Tiivistelistat ovat kuluvia osia, joita normaali tuotetakuu ei koske. Tiivistelista voidaan tarvittaessa vaihtaa erittäin helposti. Voit tilata sopivan ServiceKit-tarvikepaketin ja muita varaosia INR-jälleenmyyjältä. Suihkuseinissä, joiden nostosaranat ovat mallia 2012 tai sitä vanhemmat, liikkuvat osat täytyy voidella vedenkestävällä rasvalla noin kerran vuodessa. Rasva on tilattavissa INR-jälleenmyyjiltä.

Huoltosarjat

Siivousasiantuntijan vinkit

Lotta asiakaspalvelustamme tietää kuinka suihkuseinät puhdistetaan. Täällä hän jakaa parhaat kotivinkkinsä tehdäkseen suihkulasit kiiltäviksi!

 

3 askelta puhtaaseen suihkulasiin

1. Sekoita 0,5 dl sitruunahappoa 1 litraan lämmintä vettä ja kaada muutama tippa pesuainetta.

2. Upota pehmeä liina seokseen ja pyyhi sillä suihkulasi. Ole varovainen, ettet pyyhi profiileja ja muovi- tai alumiiniosia seoksella, sillä ne voivat vaurioitua. Älä myöskään käytä suihkepulloa, koska se sitä on vaikeaa kohdistaa ainoastaan lasiosaan.

3. Anna vaikuttaa 20 minuutin ajan ja huuhtele sitten lasit.

Huomioi, että nämä ovat Lotan henkilökohtaisia siivousvinkkejä, joita voit testata omalla vastuulla. Löydät viralliset hoito-ohjeet sivulta ylöspäin.

 

 

...kun mikään muu ei toimi

Jos suihkulasit eivät vieläkään ole täysin puhtaita, ota sitten sieni, jolla on vähän karkeampi pinta (mutta ei liian karkea), esimerkiksi puhdistussieni. Upota sieni seokseen ja kaada muutama tippa pesuainetta suoraan sienelle ja vaahdota sieni kunnolla.

Hiero hyvin vaahdoitettua sientä kevyesti lasia vasten, jotta et naarmuta lasia. Kun olet valmis, on erittäin tärkeää, että huuhtelet sekä lasin että kaikki ympäröivät yksityiskohdat ja materiaalit (esim. muovi, alumiini, laatat jne.) huolellisesti. Muuten ne voivat vaurioitua.

Lopuksi haluaisin neuvoa käyttämään aina suihkulaastaa jokaisen suihkun jälkeen. Silloin sinun ei tarvitse viettää niin paljon aikaa siivoukseen tulevaisuudessa.

Onnea siivoukseen! 

:) Lotta

Suihkukaappien hoito-ohjeet

Valumarmorin sileällä ja huokosettomalla pinnalla on gel-coat-suojakerros. Niin kauan kuin tämä suojakerros säilyy ehjänä, materiaali pysyy kauniina ja hyväkuntoisena. Puhdista siksi pinta kostutetulla liinalla tai erittäin miedolla, nestemäisellä puhdistusaineella. Kiillon lisäämiseksi voit käyttää kiillotusainetta tai autovahaa, jossa ei ole hiovia aineita. Noudata tuotteen ohjeita. Kun toistat käsittelyn säännöllisesti, pinta pysyy monta vuotta uudenveroisena. 

Älä koskaan käytä happoja, ammoniakkia, voimakkaita puhdistusaineita, hiovia aineita, kloriittia tai kaustista soodaa altaan puhdistamiseen. Terävien esineiden käyttö altaassa voi vahingoittaa pintakerrosta.

Aiheeseen liittyvät sivut

AIR Solid ja pöytätaso Raw Concrete.

Hoito-ohjeet

Lue, miten huolehdit INR-kylpyhuonekalustuksestasi mahdollisimman hyvin.

 

Katso lisää

Kaikki kampanjat

Suihkupaketti, suihkunurkka ja kylpyhuonekalusteet kampanjahintaan! Tarjoukset ovat voimassa 31.1.2024 asti jälleenmyyjiemme kautta.

Katso lisää

Myymälät

Täältä löydät jälleenmyyjämme, jossa voit suunnitella kylpyhuonettasi ja tutustua INR-suihkuseiniin ja -kylpyhuonekalusteisiin.

Katso lisää