Näin pariskunta loi vanhasta wc-tilasta viihtyisän kylpyhuoneen

On aikainen keskiviikkoaamu, kun koputamme Isabellen ja Erikin huoneiston oveen Malmön keskustassa sijaitsevassa talossa, joka on rakennettu vuonna 1913. Vihreän oven avautuessa meitä tervehtii hilpeä 30-vuotias nainen papiljotit päässä. Arkisin hän työskentelee kaupunkisihteerinä. Vapaa-ajallaan hän viettää aikaa kotona sisustaen, kokkaillen ja fermentoiden elintarvikkeita– tai tekemässä "tutkimuksia", kuten hän itse sanoo. Isabelle kuvailee itseään trendiherkäksi ajattelijaksi, joka innostuu uusista ideoista. Mutta sen täytyy edetä nopeasti, sillä pian tulee seuraava idea, joka vie hänen huomionsa...

Tässä Meidän kotona-artikkelissa pääsemme seuraamaan Isabellen ja Erikin kylpyhuoneprojektia vanhentuneesta wc-tilasta mystisten putkien ja mahdottomien kulmien keskeltä, viihtyisäksi kylpyhuoneeksi toiminnallisilla ja persoonallisilla ratkaisuilla.

Pariskunta asuu vasemmistopuolueen vanhoissa tiloissa Malmön keskustassa.

Aikakaudelle tyypilliset pyöristetyt ikkunat tuovat kauniisti valon sisään.

Kirjanpitäjänä työskentelevä avopuoliso Erik hillitsee vauhtia ja varmistaa, että asiat hoidetaan kunnolla. Kun Isabelle mieluummin lakaisee roskat maton alle, rullaa Erik maton siististi kokoon ja siivoa kunnolla. Isabelle ja Erik, jotka ovat molemmat 31-vuotiaita, ovat yhtä mieltä siitä, että he elävät hyvää elämää ilman lapsia. Ja he kuvailevat kolme vuotta sitten ostamaansa kotiansa asunnoksi, jossa on rivitalotunnelmaa oman sisäpihalle johtavan uloskäynnin ansiosta.

Isabellen ja Erikin molemmat sanovat haluavansa kodin elävän – se ei saa pysähtyä paikalleen. Keittiö ja ruokasali voivat hetkessä vaihtaa paikkaa. Ainakin, jos Isabelle saa päättää. Juuri tästä syystä harvat taulut roikkuvat seinillä. Kaiken on voitava vaihtaa paikkaa, ja silloin emme halua, että seinät ovat täynnä rumia naulanreikiä. Sisustustyyli on persoonallinen ja koti on sisustettu tarkkaan valituilla esineillä. Sisustuksessa näkyy niin retroa kuin uuttakin, mutta enimmäkseen vintagea sekä Isabellen matkoilta ostamia esineitä.

"Olemme asuneet täällä jo 3 vuotta, mutta koti ei ole vieläkään valmis. Ja luultavasti ei tule koskaan olemaankaan. Paljon on vielä tehtävää. Esimerkiksi keittiö ja ruokasali voisivat vaihtaa paikkaa. Mutta sen suunnitelman suhteen minun on luultavasti taivuteltava Erikiä hieman pidempään..."

Kauniit liukuovet erottavat olohuoneen ruokailuhuoneesta.

Asunnon kunto ei ollut paras mahdollinen, kun he ottivat sen haltuunsa. "Kulunut, mutta mahtava ja todella paljon tunnelmaa", sanoo Isabelle, joka itse asiassa etsi jotain funkkistyylistä. Remontin tarve oli siis suuri! Iso ongelma asunnossa oli myös järkevien toiminnallisten ratkaisujen puuttuminen, sillä sitä ei ollut remontoitu moneen vuoteen. Asuntoa käytettiin aiemmin toimistona ja sitä ennen paikallisen vasemmistopuolueen päämajana. Pohjaratkaisu oli vähintäänkin haastava ja taistelu putkia vastaan alkoi, jotka kulkevat asunnon läpi useissa eri paikoissa, ja joista kukaan ei näytä tietävän, ovatko ne käytössä vai eivät, alkoi.

Kahden vuoden jälkeen he alkoivat keskustella kylpyhuoneen kunnostamisesta. Kylpyhuonetta voisi lähinnä kuvailla komeroksi, jossa oli emaloitu amme, jonka emalipinta oli rikki, vapaasti seisova pesuallas ja vanha wc-pönttö. Keskustelut käytiin kiivaana siitä, pitäisikö kylpyamme emaloida uudelleen ja korjata vain välttämätön vuosisadan vaihteen tunnelman ylläpitämiseksi vai investoida johonkin täysin uuteen. Lopulta he olivat yhtä mieltä siitä, että pesukoneen tarve asuntoon ja lattiatilaa vapauttava suihkuseinä oli tärkein.

Tie ideasta valmiiseen kylpyhuoneeseen oli pitkä. Ensimmäiset vaiheet koostuivat kiertelyistä eri kylpyhuoneliikkeissä ja mahdollisimman monen tuoteluettelon keräämisestä, jotta muodostuisi käsitys valikoimasta ja hintakuvasta. Myymälässä heitä autettiin kylpyhuoneen suunnittelussa ja siellä ehdotettiin uutta pohjaratkaisua, jossa olisi tilaa suihkulle ja pesukoneelle.

Erik oli lyhyessä ajassa luonut kokonaisen kasan omia piirustuksiaan, jotka lopulta alkoivat muistuttamaan pohjapiirustusta, jonka he päättivät toteuttaa. Mutta katossa ja seinissä olevat putket loivat kulmia, joita oli vaikea kiertää. Erikin täytyi selvittää mitä putket sisälsivät – oliko se vettä vai kaasua – ja käytettiinkö niitä ylipäätään ollenkaan. Vähitellen työ teetti tulosta ja he pystyivät poistamaan yhden putken ja yhden kulman kerrallaan.

Kun ensimmäinen ajatus kylpyhuoneen sisustamisesta kierrätyslöydöillä ei onnistunutkaan, päätettiin idea kuopata kokonaan. Erik perusteli, että koska remonttikustannuksia tulisi joka tapauksesta itse työstä, voisivat he panostaa laatuun ja valita tuotteita hieman korkeammasta hintaluokasta, kuin mitä alun perin oli tarkoitettu. INR:n tuotteet vetosivat häneen, koska ne olivat ruotsalaisvalmisteisia ​​ja niillä oli pitkä takuu.

Kun Isabelle puolestaan ​​löysi INR:n, hän tajusi, että tuotteiden riisutusta ja selkeästä designista huolimatta heidän olisi mahdollista saavuttaa kylpyhuoneessa vuosisadan vaihteen tunnelma ja hänen persoonallinen tyylinsä. Hän valitsi pyöreän peilin sekä vihreän sävyisen allaskalusteen. Seiniin valittiin korkeakiiltoiset valkoiset laatat tiililadonnalla, eli niin sanottu puolisauma. Laattojen yläosa maalattiin vihreän sävyllä, jolla myös katto maalattiin. Vesiputket jätettiin tarkoituksella esille sen sijaan, että ne olisi piilotettu seinän sisään. Se tuo vuosisadan vaihteen tunnelmaa.

Allaskaluste NCS-värissä  Grand Solid -kalustesarjasta. Pyöreän peilin nimi on Loox.

 

"Suihkuseinän profiiliin upotettu säilytysratkaisu on niin näppärä. On niin mukavaa, että pullot eivät ole lattialla. Se, että suihkun ovet voidaan taittaa puoliksi, on myös iso plussa pienessä kylpyhuoneessamme."

Linc Flex suihkuseinä voidaan taittaa kokonaan seinää vasten ja seinäprofiilissa on tilaa putken läpiviennille.

Suihkusäilytysratkaisu Pile asennetaan suihkuseinän profiiliin.

"Aikaisemmin en ole koskaan ajatellut, miten jonkun kylpyhuone on sisustettu tai miksi hän on valinnut tietyntyyppisen sisustuksen. Nykyään, kun vierailen jonkun kotona, mietin, olisinko tehnyt jotakin toisin."

Monet putkista ja kulmista pystyttiin poistamaan, mutta ei kaikkia.

Pitkä, kapea pyyhekuivain Line säästää tilaa ja valaisee huoneen illalla.


Aiheeseen liittyvät sivut

Villa Gullboda

Täällä hillityt värit yhdistyvät materiaalien ja esineiden kanssa harmoniseen kohtaamiseen skandinaavisen ja japanilaisen tyylin välillä.

Katso lisää

Meidän kotona

Täällä otamme askeleen asiakkaidemme arkeen. Osallistu heidän tarinaansa ja anna itsesi inspiroitua heidän kokemuksistaan.

Katso lisää
Grand Grip 140 Dark Oak, pyyhekuivain Line.

Trendi 02 – Moderni retro

Trendi niille, jotka haluavat luoda kodikkaan kodin moderniin 70-luvun tyyliin.

Katso lisää