Oslolaisperheen kylpyhuoneeseen mahtuu kaikkea: estetiikkaa, toimivuutta ja paljon sisar-rakkautta

Kun Vibeke ja Morten alkoivat suunnitella perheen uutta kylpyhuonetta Oslon laitamilla sijaitsevaan kotiin oli ylimpänä poikien toivelistalla kirjoitettuna ”Amme” isoin kirjaimin. Vibeke, joka on kolmen alle 7-vuotiaan pojan äiti ja intohimoinen sisustussuunnittelija halusi löytää ratkaisuja kaikkien perheenjäsenien tarpeisiin. Uuden kylpyhuoneen tulisi olla esteettisesti miellyttävä ja samalla erittäin toimiva. Tavoitteena oli luoda kylpyhuone, jossa kaikki viisi perheenjäsentä voisivat oleskella - ja nauttia - samaan aikaan.

Tontilla, jonka pari osti jo vuonna 2017 oli ennestään pieni talo kahdella makuuhuoneella. Suunnitelmat uuden talon rakentamisesta alkoivat heti, mutta ne tyssäsivät jo alkuunsa, kun arkkitehti jouduttiin vaihtamaan ja samalla rakennuslupa viivästyi. Sitten syntyi kolmas poika ja järjestettiinpä siinä myös häät. Vasta lokakuussa 2022 perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiin, joka ei tullut päiväkään liian aikaisin, sillä kolmen pienen lapsen kanssa arki muuttuu helposti kaoottiseksi. Vihdoin ja viimein he pääsivät nauttimaan uudesta kylpyhuoneesta, joka oli suunniteltu sekä kiireisiin aamuihin, että tarjoamaan tehokasta palautumista iltaisin.

Graafisena suunnittelijana työskentelevä Vibeke on kiinnostunut sisustussuunnittelusta ja ylläpitää Instagram-tiliä @enkontrast. Hän kuvailee sisustustyyliään skandinaaviseksi, ja melko minimalistiseksi, mutta hän ei kuitenkaan pelkää käyttää värejä. Sisustuksen suunnittelu alkaa usein Pinterestistä, jossa Vibeke kokoaa sopivat materiaalit ja värit moodboardiksi. Tämän jälkeen on helpompi sukeltaa tuotevalintoihin. Uudessa kylpyhuoneessa pohjavärinä on beige johon on lisätty hyvällä maulla tummaa puuta ja mustia yksityiskohtia.

Vibeken luoma materiaalipaletti on kutsuva ja kaunis.

AIR Wood allaskaluste tummaksi petsatusta tammiviilusta massiivitammisilla yksityiskohdilla. INR by Primy hana.

Olen luultavasti vähän värinörtti, sillä vatsassani kihelmöi, kun löydän kotiini yhteensopivan väriskaalan.

Onnistunut pohjaratkaisu. Suihkuseinä tilanjakajana muodostaa huoneen huoneeseen, mikä antaa yksityisyyttä suihkuun.

Kodikas kylpyhuoneen sisustus

Vibeke kaipasi kylpyhuoneeseen kalusteita, jotka olisivat kaukana kylpyhuoneelle usein ominaisesta steriilistä tunteesta. Hän etsi kodikasta, mutta samalla ylellistä tunnelmaa, joka koostuisi mieluiten tummasta puusta. Valinta osui INR:n valikoimasta löytyvään AIR Wood-allaskalusteeseen, jossa näkyy käsityötaidot ensiluokkaisesti viimeisteltynä, juuri niin kuin Vibeke halusi. Allaskalusteeseen hän yhdisti INR by Primyn Brushed Bronze-hanan ja pohjaventtiilin.

AIR Wood

INR by Primy

Upea tilanjakaja aaltolasilla

Se, että kylpyhuoneeseen tulisi amme oli alusta alkaen itsestäänselvyys, mutta Vibeke ja Morten eivät halunneet luopua suihkusta. Vibeke oli ihastunut aaltoilevaan Sway-suihkulasiin, jonka hän tiesi näyttävän hyvältä muiden materiaali- ja värivalintojen kanssa.  Sopiva ratkaisu löytyi INR:n uudesta EDGE-suihkusarjasta, josta he valitsivat tilanjakajan rajaamaan suihkutilan muusta kylpyhuoneesta. Tavallista korkeampi suihkuseinä on tyylikäs ja käytännöllinen ratkaisu, kun suihkussa tai kylvyssä kaivataan yksityisyyttä.

Suihkuseinäsarja EDGE

Suihkulasimme

EDGE-suihkuseinän Sway-lasi antaa ihanan suojaisan paikan suihkuun ja kylpemiseen.

Tilaa säästävä ja energiatehokas pyyhekuivain LINE.

Yksi kylpyhuoneen erikoisuuksista on valaistus kalusteen alla, joka syttyy automaattisesti astuessa huoneeseen. Aivan loistavaa, kun lasten täytyy mennä vessaan yöllä!

Käytännölliset toiminnot ensisijalla

Vibekelle on tärkeää, ettei kylpyhuone olisi ainoastaan esteettinen vaan sen tulisi olla ennen kaikkea käytännöllinen.

- Halusin panostaa lisävarusteisiin, jotka helpottavat lapsiperheen arkea. Valaistus kalusteen alla ja laatikoissa osoittautui todella käytännölliseksi erityisesti yöaikaan. En täysin ymmärtänyt kuinka hyvä ominaisuus liiketunnistimella varustettu valo on, kun ostimme kalusteen. Nyt en kadu hetkeäkään siihen panostamista.

Käytännölliset lisävarusteet

Materiaalit ja tuotteet

 • Lattialaatat Pietre di Paragone Gre Bianco 60x60
 • Seinälaatat Subway white 7x28
 • Seinäväri 12180 Present Jotun Lady
 • Allaskaluste AIR Wood Dark Oak, jossa Plain White pöytätaso, INR
 • Suihkuseinä EDGE 20 lasi Sway, INR
 • Pyyhekuivain LINE, INR
 • Peili, IKEA
 • Pesuallashana STEEL VOYAGE, INR by Primy
 • Seinälamput Torrano, Globen Lighting
 • Kattopaneeli UNIKA akustiikkapaneeli kosteisiin tiloihin, väri pähkinäpuu, Fibrotech
 • Kylpyhuoneen matto, H&M Home
 • Muu sisustus, Jysk

Tutustu myös näihin

Iconic by Villa Nordic Stories

Tässä Meidän kotona – artikkelissa pääset tutustumaan Pauliinan ja Jukan harmoniseen asuntomessukotiin, jonka kylpyhuoneet luovat asumistiloista funktionaalisen ja kauniin kokonaisuuden.

Katso lisää