4 neliömetrin kylpyhuone

Näin suunnittelet kauniin ja käytännöllisen 4 neliömetrin kylpyhuoneen

Onko edes mahdollista luoda kaunista ja käytännöllistä kylpyhuonetta 4 neliömetrin tilaan? Ehdottomasti! Vaikka joudut todennäköisesti luopumaan sekä porealtaasta että leveästä allaskaapista, on tyylikkään ja käytännöllisen kylpyhuoneen toteuttaminen pieneen tilaan täysin mahdollinen. Salaisuus piilee kätevissä ratkaisuissa ja kestävissä kylpyhuonekalusteissa, jotka kestävät kosteutta ja roiskeita. Tutustu viiden pienen kylpyhuoneen pohjapiirrokseen ja löydä ideoita omaan projektiisi!

1. Pieni kylpyhuone, jossa on kapea suihkusyvennys

Syvennykseen sijoitettu suihku on sekä kätevä ja antaa mukavan suihkukokemuksen. Jos syvennys on erityisen kapea, voi suihkuun astuminen tai sieltä ulostuleminen olla hankalaa. LINC Flex suihkusarjamme on kehitetty juuri tähän tarkoitukseen. Käytännölliset ja tyylikkäät taitto-ovet on saatavana niinkin kapeana kuin 580 mm ja jopa 1880 mm leveyteen asti. LINC Flex suihku-ovet on helposti yhdisteltävissä erityistarpeiden mukaan. Voit yhdistää esimerkiksi kiinteän ja taitettavan lasioven.

LINC Flex

Pienille ja kapeille kylpyhuoneelle suosittelemme taittuvaa suihkuovea. Kun vedät kahvasta, ovi taittuu sisäänpäin, joten voit asentaa allaskalusteen aivan suihkuoven viereen. Valitse allaskaluste INR: n mallistosta, joissa on TX Top Extreme ™ -pintakäsittely, niin voit olla varma, että kalusteet kestävät haastaviakin kosteusolosuhteita.

2. Kapeanmallinen 4 neliön kylpyhuone

Kapenmallisen kylpyhuoneen pinta-alan voi jakaa niin, että suihku sijoitetaan päätyyn tai kuten tässä – jos tarvitset tilaa myös WC:lle on kulmaratkaisu taitettavilla suihkuovilla kätevä ratkaisu. Kun et käytä suihkua, voit taittaa ovet sisään ja vapautat näin ollen lattiatilaa.

LINC Flex

Yksi parhaimmista ominaisuuksista kokoontaitettavilla ovilla on, että voit sijoittaa allaskalusteen tai WC:n aivan suihkuovinen viereen kolhimatta kalusteita tai lasiovia. Voit taittaa ovet kokonaan seinää vasten, kun niitä ei käytetä.

3. Pieni ikkunallinen kylpyhuone

Jos ikkuna hankaloittaa pienen kylpyhuoneesi sisustusta on meillä siihen erinomainen ratkaisu: LINC Monument. Se on suihkuratkaisu, jonka voi sijoittaa keskelle seinää tai aivan huoneen kulmaan ilman, että se vaikuttaisi ovien sulkemiseen. Sekä ikkuna että allaskaappi, jotka tässä tapauksessa ovat lähellä suihkua pysyvät suojassa kosteudelta.

Suihku ikkunan vieressä

Älä anna kylpyhuoneen ikkunan asettaa esteitä suunnittelulle. LINC Monument suihkukulman seinäprofiilit voidaan asentaa kuinka lähelle kulmaa tahansa.  Taita ovet sisään, kun olet lopettanut suihkun ja saat kylpyhuoneeseesi reilusti lisätilaa.

4. Pieni kylpyhuone, jossa on viisto katto

Erityisesti vanhoissa kerrostalorakennuksissa on edelleen pieniä kylpyhuoneita, joissa on viisto katto. Vinoonleikatun suihkuratkaisun avulla voit luoda oiken mukavan suihkutilan, jossa voit nauttia päivittäisistä suihkuhetkistä.

Räätälöidyt suihkuratkaisut

Yhdistämällä suihkuoven kiinteään suihkuseinään voit sijoittaa kylpyhuonekalusteet ihan suihkun lähelle ilman, että ne kolhuuntuvat.

5. Pieni kylpyhuone, jossa kätevä säilytysratkaisu

Täysin neliskulmaisessa kylpyhuoneessa allaskaapille ja pyyhekuivaimille on luonnolliset paikat suihkukulman molemmilla puolilla. Patentoitujen nostosaranoiden ansiosta suihkuovet voi kääntää sisään, kun suihkua ei käytetä. Yhdistä kätevät PILE -suihkuhyllyt suihkuseinän profiiliin, niin pidät sampoopullot poissa lattialta.

LINC suihkuseinät

Ehkä paras suihkuseinäratkaisu tälle pohjapiirrokselle on suihkunurkkaus, jossa on ovi ja kiinteä seinä allaskalusteen välissä. Kiinteä seinä pitää kalusteen suojattuna kosteudelta ja suihkuovella on hyvin tilaa kääntyä ja näin vältytään kolhiutumisriksiltä. 

Lisää ideoita ja inspiraatiota

Kampanjat

Suihkukampanja

Suihkunurkka ja säilytysratkaisu edulliseen pakettihintaan. Kampanja on voimassa 31.1.2023 asti jälleenmyyjiemme kautta. 

 

Katso lisää

Suunnittele

Opas: Pienet kylpyhuoneet

Pienen kylpyhuoneen sisustaminen vaatii hieman tavallista tarkempaa suunnittelua. Tässä 10 parasta vinkkiämme.

Katso lisää

Suunnittele

Kylpyhuoneen­suunnittelu

Kylpyhuoneremontin huolellinen suunnittelu takaa yleensä onnistuneen lopputuloksen ja ratkaisuja on monia. Täältä löydät oppaat, vinkit ja tarkistuslistat, joista uskomme sinun hyötyvän kylpyhuoneen suunnittelussa.

Katso lisää