Feng Shui kylpyhuone

Kodin sydän: Aistien kylpyhuone

Monica ja Roger loivat unelmiensa kodin Gotlannin eteläosiin etsittyään täydellistä paikkaa useiden vuosien ajan. Maja oli lapsesta saakka viettänyt kesät Gotlannissa ja tiesi haluavansa elää täällä sitten, kun hänellä itsellään olisi lapsia ja hän olisi vakiintunut. Lapset olivat kuitenkin jo lähes aikuisia, kun hän ja hänen miehensä päättivät viimein muuttaa saarelle pysyvästi. Mutta he eivät ole katuneet päätöstään hetkeäkään.

Tervetuloa tutustumaan kodin sydämeen - kylpyhuoneeseen!

Puu oli korkealla Monican toivelistalla. Vaakasuuntainen puupanelointi lattialla ja pystysuuntainen suihkutilan seinillä oli luova ja kaunis ratkaisu, johon pariskunta on erityisen tyytyväinen. Heidän mielestään puu tuntuu värähtelevän, kun valaistus on upotettu ja alaspäin suunnattu. Lisätään siihen vielä lämpimän puun ihana tuoksu veden hivellessä paneelia…

Kontrasti pimeyden ja valon välillä on Monicalle tärkeä asia:
Valaistuksella voi luoda uusia nautinnollisia mahdollisuuksia. Kylpy tai suihku illansuussa peili- ja kattovalojen himmeässä valossa merkitsee minulle todellista nautintoa. Pulssi tasaantuu ja stressi tai ahdistus, joka joskus pitää minua otteessaan, hellittää hiljalleen. Siirryn toiseen tilaan – tilaan, jossa keho ja sielu voivat hengittää, löytävät saman tahdin ja vain ovat.

Fengshuin asiantuntijana Majalle oli tärkeää, että huoneessa olisi elementtejä ja materiaaleja, jotka yhdessä loisivat hyvää fengshui‑energiaa ja mukautuisivat moniin erilaisiin tunnelmiin ja päiviin.

Monica

Mistä pidät kylpyhuoneessasi kaikkein eniten?

- Puupaneeleista, ilman muuta. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, ja se tunne, jonka koen paljain jaloin lattialla tepsutellessani, on korvaamaton! Minua miellyttää myös mahdollisuus säätää valaistusta vuorokaudenajan tai oman mielentilani mukaan. Tietyssä mielentilassa ollessani himmennän peili- ja kattovalot, sytytän muutaman kynttilän ja aktivoin suosikkituoksuni. Ryömin ammeeseen tai annan veden virrata suihkussa. Silloin sieluni löytää rauhan ja jännitys sulaa pois.

Minkä vinkin antaisit muille uutta kylpyhuonetta suunnitteleville?

- Älä tingi laadusta – kylpyhuonetta käytetään niin ahkerasti ja se joutuu kestämään niin paljon, että suosittelen satsaamaan siihen hieman suunniteltua enemmän nuukailun sijaan. Tietenkin mahdollisuuksien mukaan. Muuten sanoisin: Uskalla ajatella toisin! Kun luovuus saa vallan, käytännöllisten ratkaisujen etsiminen voi tuntua ensin hankalalta, mutta se kannattaa.

Tuotteet

  • Kaluste AIR 120 F, väri NCS S800-N, jossa pöytätaso Corian ja pyöreä pesuallas
  • Pesuallashana SLEEK, jossa musta yläosa
  • Peili TOUCH 120
  • Suihkunurkka LINC Angel 90x90 mustilla profiileilla
  • Pyyhekuivain LINE musta
  • Kattosuihku MIST mustilla yksityiskohdilla

Klikkaamalla kuvia pääset tuotteen sivuille.

Materiaalivalinnat

  • Lattia -The Resin Flooring Company - Microcrete, 20% Musta
  • Paneeli - Puuta
  • Seinäväri - F497 Paperi, Tikkurila 
  • Kylpyamme - Kerasan

Lisää ideoita ja inspiraatiota

Kylpyhuone

INR Black Edition

Kokonaisuus ei synny neliöistä vaan huolella valituista yksityiskohdista ja tänä vuonna musta kylpyhuone on kuumempi kuin koskaan!

Lue lisää

Kylpyhuonetrendit 2020

Industrial Sway

Vuonna 2020 painotetaan aiempaa enemmän luonnonläheistä tyyliä ja autenttisempaa tunnelmaa. Tällä kertaa tuodaan luonnon omia materiaaleja entistä enemmän sisätiloihin ja annetaan käsityön arvostamisen näkyä niin kokonaisuudessa kuin yksityiskohdissakin.

 

Lue lisää

Designmallistot

Iconic Dots

Iconic Dots on kylpyhuoneen sisustuksessa kuin piste i:n päälle. Tutustu pyyhekuivaimiimme, kattosuihkuihimme, pesuallashanoihimme ja suihkutilaan suunniteltuihin ikonisiin säilytysratkaisuihin.

Lue lisää